Hírek

Fordult a kocka, olcsóbb a mandarin és a narancs, mint a magyar alma

Akinek nem telik drága déligyümölcsre, az egyen meg mindennap egy almát — ajánlják az orvosok az itthon szinte minden portán termő, olcsó gyümölcsöt.

Létrehozva:

|

Idén az alma ára viszont összeért a narancséval és a mandarinéval, sőt akadnak olyan áruházak is, ahol olcsóbb a déligyümölcs, mint a hazánkban termett. Így napjainkban sokan olcsósága miatt választják inkább a narancsot, mandarint.

Az alma árának drasztikus növekedését az okozza, hogy a 2007-es fagykárok miatt kevesebb termett belőle Magyarországon. Az alma kilónkénti ára a nagybani piacon is 180—250 forint között mozog. Így idén legalább 20—30 százalékkal több pénzt kell adni az almáért, mint egy évvel ezelőtt. Közben a szupermarketekben akciós áron import mandarint kilónkénti 200 forintos áron is kínálnak.

A legkedveltebb, Magyarországon termesztett almafajták közé tartozik a jonagold, az idared, a golden, a starking és a jonatán. Közülük általában a starking és az idared a legdrágább, ezek kilónkénti ára megközelíti az üzletekben a 300 forintot.

Forrás: Békés Megyei Online    

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook