Hírek

Brüsszel kivenné a játékokat az élelmiszerből

Günter Verheugen, az Európai Bizottság (EB) ipari ügyekért felelős tagja kezdeményezi, hogy tiltsák meg ajándék játékok elhelyezését a gabonapelyheket, chipseket és egyéb élelmiszereket tartalmazó zacskókban.

Létrehozva:

|

Az indítvány nem vonatkozna a Kinder-tojásokra, viszont a nagyobb méretű húsvéti csokoládétojásokra kiterjedne. A javaslat része a játékokra vonatkozó termékbiztonsági szabványok módosításáról szóló javaslatcsomagnak, amit a jövő héten tesz közzé az EB. A bizottság jelentősen csökkenteni akarja az ólmozott festékek, rákkeltő anyagok és különböző allergének használatát – közölte egy bizottsági forrás a Reuters hírügynökséggel. Az ólom és a nikkel felhasználását például lényegében teljesen meg kívánják tiltani.

A játékgyártókat – köztük a Mattelt, a Hasbrót és a Hornbyt – képviselő ipari szövetség szerint azonban az egyes összetevők csökkentésére vonatkozó előírásokat megfelelően alá kell támasztani. Készek elfogadni, hogy változásra van szükség, mert a jelenlegi szabványok tíz éve vannak hatályban, de az előírt mértékeket tudományosan meg kell alapozni.

Forrás :Napi Gazdaság

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook