Hírek

Kávétermelés másként

A világ egyik legjelentősebb kávét termeltető óriásvállalata ma már e stratégiai termék 35 százalékát állítja elő az úgynevezett Fenntartható Minőség program keretében, 2010-re ezt az arány 50 százalékra kívánják növelni.

Létrehozva:

|

A program olyan mezőgazdasági módszereket takar, amelyek révén a csúcsminőségű kávét nyereségesen, de ugyanakkor környezetkímélő módon állítják elő az alkalmazottak, akik egyúttal élhetőbb körülmények között dolgoznak.
    

Megvalósítása érdekében a Nestlé Nespresso S.A. – a Nestlé-csoport egyik üzletága – kifejlesztett egy saját értékelési stratégiát: ez szabályozza a termőhelyet, a talaj minőségét, a trágyázást és szüretelést.
    

Ugyancsak szabványokat állít fel az ültetvényeken lévő fajtákkal és a vízvédelemmel kapcsolatban, meghatározza a földmunkások szállásainak és a családok orvosi és iskolai ellátásának minimális követelményeit, valamint garanciát vállal az értékesítésre.
    

Kizárási feltétel, ha valaki gyermeket dolgoztat, esőerdőket vágat ki vagy veszélyes növényvédő szert használ. Az ilyen termelők nem vehetnek részt a programban.
    

Jelenleg több mint öt ország 16 ezer kávétermelője tesz eleget ezeknek a feltételeknek. A termesztők a kávé exportértékének legalább 75 százalékát megkapják – olvasható az óriáscég magyarországi pr-ügynökségének közleményében.

Forrás: MTI

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook