Hírek
Változik az E 330 csokoládéban való felhasználásának szabályozása
Megjelent az Európai Bizottság 2020/351 rendelete a citromsav (E 330) kakaó- és csokoládétermékekben való felhasználásáról.
Az 1333/2008/EK rendelet II. melléklete állapítja meg az élelmiszerekben használható élelmiszer-adalékanyagok uniós jegyzékét és ezen anyagok felhasználási feltételeit. A 05.1. élelmiszer-kategóriába („A 2000/36/EK irányelv hatálya alá tartozó kakaó- és csokoládétermékek”) tartozó citromsav (E 330) felhasználásának felső határértéke 5000 mg/kg. A 2020/351 rendelet értelmében kizárólag a tejcsokoládé esetében az anyagra vonatkozó felső határérték 10 000 mg/kg-ra módosul.
A rendelet a kihirdetését (2020. március 4.) követő huszadik napon lép hatályba.
agrotrend.hu / NAK