Hírek

Változik az E 330 csokoládéban való felhasználásának szabályozása

Megjelent az Európai Bizottság 2020/351 rendelete a citromsav (E 330) kakaó- és csokoládétermékekben való felhasználásáról.

Az 1333/2008/EK rendelet II. melléklete állapítja meg az élelmiszerekben használható élelmiszer-adalékanyagok uniós jegyzékét és ezen anyagok felhasználási feltételeit. A 05.1. élelmiszer-kategóriába („A 2000/36/EK irányelv hatálya alá tartozó kakaó- és csokoládétermékek”) tartozó citromsav (E 330) felhasználásának felső határértéke 5000 mg/kg. A 2020/351 rendelet értelmében kizárólag a tejcsokoládé esetében az anyagra vonatkozó felső határérték 10 000 mg/kg-ra módosul.

rendelet a kihirdetését (2020. március 4.) követő huszadik napon lép hatályba.

agrotrend.hu / NAK

Tovább olvasom

Az Év Agrárembere támogatók

 
ÖKO gazdálkodás kategóriatámogató
Debreceni Egyetem
Növényvédelem kategóriatámogató
Kwizda Agro Hungary Kft
Állattenyésztés kategóriatámogató
Bonafarm Zrt.
Feldolgozó-élelmiszeripar kategóriatámogató
Master Good Kft.
Autós partner
WALLIS MOTOR PEST
Erdőgazdálkodás kategóriatámogató
MEGOSZ
A közönségdíj támogatója
Agrármarketing Centrum
Kertészet kategóriatámogató
Délalföldi Kertészek Szövetkezete
Szántóföldi növénytermesztés kategóriatámogató
Agro Masters Hungary Kft.
Agrárinnováció kategóriatámogató
Greenman Kft
Szakmai partner
Nemzeti Agrárgazdasági Kamara
Vendéglátó partnerünk
La’ Róna Bisztró és Borbár
Szervező
Agrotrend Csoport Zrt.
Borászati partner
Koch Borászat Kft.
Főtámogató
Limagrain Hungária Kft.
A különdíj támogatója
Erste Bank Hungary Zrt.
Partner
Magyar Növényvédelmi Szövetség
Szakmai partner
Nyakas Farm
A Jövő Agrárszakembere kategóriatámogató
Mc’donalds
Fiatal Gazda kategóriatámogató
Lidea Hungary Kft.
 
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés