Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hírek

Változik az E 330 csokoládéban való felhasználásának szabályozása

Megjelent az Európai Bizottság 2020/351 rendelete a citromsav (E 330) kakaó- és csokoládétermékekben való felhasználásáról.

Az 1333/2008/EK rendelet II. melléklete állapítja meg az élelmiszerekben használható élelmiszer-adalékanyagok uniós jegyzékét és ezen anyagok felhasználási feltételeit. A 05.1. élelmiszer-kategóriába („A 2000/36/EK irányelv hatálya alá tartozó kakaó- és csokoládétermékek”) tartozó citromsav (E 330) felhasználásának felső határértéke 5000 mg/kg. A 2020/351 rendelet értelmében kizárólag a tejcsokoládé esetében az anyagra vonatkozó felső határérték 10 000 mg/kg-ra módosul.

rendelet a kihirdetését (2020. március 4.) követő huszadik napon lép hatályba.

agrotrend.hu / NAK

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés