Hírek

Vadgazdálkodási konferencia az Agrárkamara szervezésében

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a FeHoVa kiállításon, annak szakmai háttér programjaként, „A vadgazdálkodás aktuális kérdései” címmel konferenciát szervezett. Az eseményen az érdeklődők elsősorban arról kaphattak tájékoztatást, hogy az új támogatási ciklus, a Közös Agrárpolitika (KAP) rendszerében milyen élőhely-megőrzési- és fejlesztési lehetőségek állnak majd rendelkezésre a gazdálkodók számára. Ezen támogatási lehetőségekből – elsősorban közvetetten – a vadászatra jogosultak is profitálhatnak, hiszen a vadállomány élőhelye javulhat általuk. Az eseményen közel 120 érdeklődő vett részt.

A konferencián Bajdik Péter, az Országos Magyar Vadászkamara főtitkára (videóban: 00’13”-tól), Kovács Ferenc, az Agrárminisztérium Vadgazdálkodási Főosztályának vezetője (videóban: 08’17”-től),  valamint Luzsi József a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara vidékfejlesztésért felelős országos alelnöke (videóban: 12’27”-től) tartott köszöntőt.

Kovács Gábor, az Országos Magyar Vadászkamara szakmai igazgatója az Országos Vadgazdálkodási Alap pályázati rendszerében szereplő élőhely -fejlesztési lehetőségeket ismertette (videóban: 22’19”-től). A KAP Zöld felépítményéről Madarász István, az Agrárminisztérium Agrárstratégiai Koordinációs Osztályának vezetője tartott előadást (videóban: 38’16”-tól). Végezetül Tóth Péter a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület programvezetője, valamint az Országos Magyar Vadászkamara Természetvédelmi Szakbizottságának elnöke élőhely és fajmegőrzés szempontjából értékelte a KAP stratégiát (videóban: 1 óra 05’05”-től).

 

 

Ezt követően kerekasztal-beszélgetésre került sor az élőhely-megőrzési és fejlesztési lehetőségekről.

A diszkurzusban Kovács Gábor, Madarász István, Tóth Péter, Luzsi József, valamint Polonkai László tájegységi fővadász vett részt. A moderátori szerepet Dr. Bleier Norbert a NAK Erdő- és Vadgazdálkodási Országos Osztályának osztályelnöke látta el.

A számos hozzászólást, kérdés-választ követően a konferenciát Luzsi József alelnök úr összefoglalója zárta.

A videóban megtekinthetők az elhangzott előadások.

agrotrend.hu / NAK, Erdészet

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés