Hírek

Újabb birtokokat jártak be ma is a Magyarország Legszebb Birtoka zsűri tagjai

Magyarország Legszebb Birtoka 2021-es díjkiírás zsűrije ma is aktívan tevékenykedett, ellátogattak a TulipGarden Balaton kertjébe Szőlősgyörökre, a látrányi Udvaros Farmer Gazdaságba és a győrújbaráti Babarczi Szőlősbirtokra.

Létrehozva:

|

Az ország első TulipGarden-ében, Mátrai Zoltán birtokán a tulipánok jelen pillanatban pihennek, és várják jövő tavaszi virágzásukat. Természetesen itt is nagy tiszteletben tartják a hagyományokat, a generációváltásnak már gyakorlati példáját is alkalmazzák. A gépek, a tudás, sőt még az egyetem hagyománya is apáról fiúra szállnak. Kalafatics Katalin, a TulipGarden háziasszonya beszámolt az idei évben elért sikerekről, a tulipánszedésen részt vevő vendégekről, ezen kívül jövő évi terveikről. Új helyszínre költöznek, és a virágok kínálatát is bővítik, illetve megújítják, tehát az idei 100.000 szál tulipánt, és további 30.000 szál jácintot és nárciszt túllépik, de a pontos jövő évi terveket még titok övezi. Franchise partnereiket már kiválasztották, így is folytatják a növekedést.

A Magyarország Legszebb Birtoka 2021-es díjkiírás országos birtokbejárásának 3. napján a 2. állomás az Udvaros Farmer Gazdaság Látrányon, ahol Udvaros Zoltán, a farmergazdaság tulajdonosa mutatta be az állattenyésztés területeit. A birtok állatállományának 90%-át teszi ki a sarolinok száma, illetve vannak magyar tarkák is, azonban Zoltán a környékbeli vadállomány gondozásában is részt vesz. Az állatok szeretete miatt veszi körül magát gímszarvasokkal, dámszarvasokkal, muflonokkal, összesen körülbeül 16.300 hektárnyi területen. Az elmúlt időszakban főként magyar vadászokkal tartották a kapcsolatot, illetve a környékbeli gazdákkal való együttműködést hivatásos vadászok is segítik. Említésre méltó, hogy a birtokon gyerekcsoportok és óvodás csoportok is megfordulnak, akik a gyöngytyúkokat és egyéb baromfikat is megnézhetik.

A mai nap utolsó állomása a győrújbaráti Babarczi Szőlőbirtok és Pince, hol Babarczi Zsuzsanna mutatta be tevékenységüket Ackermann Tamásnak. A családi vállalkozás a mai napig összefogással működik, az alapokat Zsuzsa szülei rakták le, a birtok – talán emiatt is – szavazással került be a családi kategória döntősei közé. 2010-ben történt a generációváltás, amikor új szemlélettel, piackutatással és piacépítéssel erősítették meg a szülőktől örökölt tradíciókat. A szőlészet 60 hektárnyi területén folyamatosan frissítik a szőlőtőkéket, hogy a magas minőségű borokat nem csupán az ország egész területén forgalmazzák, hanem a növekvő export igényeket is ki tudják szolgálni Lengyelország, Csehország és Németország felé.

agrotrend.hu

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook