Hírek

Tórekord: 230 centi hosszú harcsaóriást emeltek partra Heves megyében

Hatalmas tórekord született a Heves megyei Mezőtárkányban. Nagy Róbert és felesége egy 230 centiméter hosszúságú, 70 kiló becsült tömegű harcsát fogtak ki a Mátravíz Horgásztóból.

A nagy fogásról múlt pénteken adtak hírt a horgásztó Facebook-oldalán. Róberték pontyra készültek, a 9-es álláson pecáztak, amikor délután fél 2 felé az egyik kapásjelző elkezdett visítani. A hal elindult szembe, a 21-23-as horgászhelyek irányába. Ott „egy picit sétált”, majd a tó közepe felé sprintelt.

Fotó: Mátravíz Horgásztó

„Ekkor már sejtettem, hogy valami nagyon nagy lesz, de sikerült valahogy megfordítani. Ezt követően a tó végét célozta meg, úgy ment, mint egy gőzmozdony. Már másfél órája fárasztottuk, amikor először feljött a felszínre, de messziről még mindig hatalmas pontynak tűnt” – emlékezett vissza Róbert a Pecaverzum megkeresésére. A hal kiemeléséhez végül négyen kellettek.

A hal tömegét nem mérték le, nagyjából 70 kilóra becsülték.

Forgács Péter tógazda elmondta, a közel 40 éves Mátravíz Horgásztó eddigi tórekordja egy 39 kilós harcsa volt, amelyet 2014-ben fogtak. Mint a bejegyzésből is kiderül, a 230 centis harcsát visszaengedték a tóba.

agrotrend.hu / Blikk

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook