Hírek
Télen is várja látogatóit az Etyeki Piknik
„Téli dűnék, forralt bor, Gasztrosétány farsangkor!” Rendszerint ezzel a hívogató felütéssel invitálják a szervezők a gasztronómia és a borok szerelmeseit Budapest szőlőskertjébe, Etyekre, ott is az Újhegyi pincesorra, azaz a Gasztrosétányra
A Gasztrosétányon rendezik meg ugyanis évente négy alkalommal, évszakonként az Etyeki Pikniket, mégpedig mindig az adott idõszak kulturális és szezonális jellegzetességeihez igazodva. Ezen alkalmakkor kinyitnak a helyi pincék és kézmûvesek, hogy vendégborászaik társaságában megmutassák és kóstoltassák remekeiket: bort, sajtot, sonkát, párlatot, süteményt, csokoládét és még számos finomságot – írja a hirado.hu.
fotó: pxhere.com
A január 18-i Téli Etyeki Piknik a tüzes és gõzölgõ italokról, a toros ételekrõl és a karácsonyi-farsangi idõszak ellenállhatatlan édességeirõl szólnak.
Minden évszakban gyönyörû a Gasztrosétány, de a tél mégis a látogatók egyik kedvence, hiszen ilyenkor különleges hangulatot kölcsönöz a környezetnek a sparhelteken lábosokban és üstökben forralódó bor és tea, a sercegõ hurka és kolbász illata, és a gesztenyepörkölõ üstök közelébe húzódó utcazenészek muzsikája.
Érdemes tehát január 18-án is Etyekre látogatni, és meglátogatni az újhegyi pincéket és vendégborászaikat, valamint a kézmûveseket és megkóstolni a rengeteg helyi finomságot.
A télit követõen április 4-5-én, június 13-14-én és szeptember 5-6-án lesznek az Etyeki Piknik következõ állomásai.
agrotrend.hu / hirado.hu