Hírek
Szombaton a nagyközönség is megkóstolhatja a Szent István-napi kenyereket
A balmazújvárosi Balmaz Sütöde Kft. gulyáskenyere, az innovatív kenyerek közül pedig a mórahalmi Varga Pékség ásotthalmi üzemében készült batátás kenyere lett az idei kenyérverseny győztese.
A Magyar Pékszövetség idén is meghirdette a Szent István-napi kenyérversenyt – írta a Store Insider. Az immár 11. országos versenyen két kategóriában hirdettek győztest. A Szent István napi kenyér – mely csak természetes alapanyagokat tartalmaz és hagyományos, kovászos technológiával készül – verseny első helyezettje a 56 termék közül a balmazújvárosi Balmaz Sütöde Kft. kemencéiben ropogósra sütött Gulyás kenyér lett.
A hosszú érlelésű, kovászból készült kézműves termék magában rejti a múlt tudását, a generációkon átívelő szenvedélyt és a modern kor új trendjeit. A hagyományos gyártástechnológiával előállított, 4 féle lisztből készült kenyér tökéletes példája annak, hogy miként lehet kiváló minőségű, hajdúsági búzakenyeret sütni egy modern pékségben – olvasható a pékség közösségi oldalán.
Az innovatív kategória nyertese a mórahalmi Varga Pékség 95 Kft. batátás kenyere lett. Az egészséges trendeket szem előtt tartva az alakor ősi búzát a tájegység jellegzetes növényével, az édesburgonyával párosították. A sárgás belezetű kenyér hagyományos technológiával, élesztő nélkül készült.
Fotó: wikimedia
10-15 napig is eltartható a hosszú érlelésű kovásszal készült kenyér
A nagyközönség augusztus 20-án, a budapesti Magyar ízek utcája rendezvénysorozat keretében a Várkert Bazár előtti sétányon kóstolhatja meg a kategóriagyőztes kenyereket.
Fülep Zsolt, a családi vállalkozásban működő sütöde tulajdonos-ügyvezetője elmondta: az ország idei kenyerét hosszú érlelésű kovásszal, négyféle lisztből, hosszú dagasztással készítik, és jól átsült vastag héjazatával 10-15 napig is eltartható.
agrotrend.hu / Store Insider