Hírek

Szakaszosan érkezik a segítség az agrárvilágba

Mutatjuk, mikor és ki számára nyílik pályázati lehetőség a gazdaságvédelmi akcióterv keretében a járvány gazdasági hatásainak enyhítését célzó 25 milliárdos támogatási csomagból.

Három szakaszban hirdeti meg a Gazdaságvédelmi Alap által a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak kezelésére biztosított 25 milliárd forintnyi, támogatási programot az Agrárminisztérium – adta hírül a szaktárca. A programmal a mezőgazdasági termelőket, termelői szervezeteket és élelmiszeripari vállalkozásokat segítenék – írja az infostart.hu.

fotó: pixabay.com

Az első – június legvégétől két héten keresztül tartó – kérelembenyújtási szakaszra az élelmiszeripar mellett a baromfi- és sertéstartók, valamint a dísznövény ágazat szereplői készülhetnek.

Az élelmiszeripari szereplők 8 milliárd, a baromfisok 3, a sertéstartók 2,75 milliárd, míg a dísznövényesek 1,4 milliárd, a halgazdálkodók pedig félmilliárd forintnyi támogatásért versenyeznek.

A második szakaszban – július második felében – nyílik meg a juh- és húsmarha ágazat számára az 1-1 milliárd forintos, a tejhasznú szarvasmarha ágazat számára az 1,8 milliárd forintos, a méhészet számára az 1 milliárd forintos és a zöldségnövény termesztők esetében az 1,2 milliárd keretösszegű támogatási lehetőség.

fotó: pixabay.com

A végére maradt a nehéz helyzetbe került borászatok 1,8 milliárd forintos és a lótenyésztők 250 millió forintos keretösszegű támogatási konstrukciója, ezekre ugyanis augusztus első felében lehet egyáltalán pályázatot benyújtani.

A támogatások igénybevételét lehetővé tevő konstrukciók rendeletei várhatóan a következő hetekben jelennek meg.

agrotrend.hu / infostart.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés