Keresés
Close this search box.

Hírek

Óriási károkat okoznak a településekre látogató szarvasok

Idén is rengeteg kárt okoztak az éjszakai hívatlan vendégek, a közeli erdőkből a faluba látogató szarvasok.

Legutóbb a császárfákat dézsmálták meg, korábban az óvoda kertjében lévő tujákat kóstolgatták, majd a játszótéri örökzöldeket csupaszították le. Vígan kószálnak a község lakott részein az éjszakai, hajnali órákban. Felbukkanásukat és mozgásukat a térfigyelő kamerák is rögzítik – írja a heol.hu.

fotó: pixabay.com

Átugorják a kerítéseket. Ha a kertbe bejutottak, a gyümölcsfa kérge, hajtása, a virágok, a kinn maradt kutyaeleség is a szarvasoké lett. Tuza Gábor, Sirok polgármestere elmondta, az óvoda kerítését megemelték két és fél méterre, a játszótér tujáit becsomagolták, így azok megmenekültek. A császárfa törzsét azonban hiába meszelték le. A helyiek szerint a területen élő farkasok megritkították a szarvasállományt, de a kártétel akkora, mint az előző években.

A község első embere elmondta, idén is megkérték a kártékony vadak irtására az engedélyt, de a meghatározott időpontok nagy része a kijárási korlátozás alá esett. Igaz, ha a helyiek nem lehetnek közterületen, attól a vadász tudott volna biztonsággal vadászni a szarvasokra. Remélik, talán ha kinő a fű, s az erdőben is újraéled a növényvilág, a vadak is visszahúzódnak természetes élőhelyükre.

agrotrend.hu / heol.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés