Hírek

Óriási bírságot kapott a sörgyártó vállalat

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy a Heineken nem megfelelően igazolta a kizárólagos szerződésekkel értékesített sör mennyiségének csökkentésére vonatkozó vállalásait, ezért a hatóság bírságot szabott ki a cégre – tájékoztatta az Origót a GVH.

Létrehozva:

|

A GVH 2015-ben fogadta el a három legnagyobb magyarországi sörgyár, a Dreher, a Borsodi és a Heineken kötelezettségvállalását a vendéglátóhelyek számára kizárólagos szerződésekkel lekötött sör mennyiségének fokozatos csökkentésére. Az alternatív, kisüzemű sörfőzdék így lehetőséget kaptak, hogy belépjenek a korábban a versenytől elzárt piacrészekre – írja az origo.hu.

fotó: pixabay.com

A versenyhivatal utóvizsgálati eljárásban ellenőrizte, hogy a három nagy sörfőzde betartotta-e a vállaltakat. A vizsgálat már 2019 decemberében megállapította, hogy a Dreher és a Borsodi vállalásai teljesültek.

A HARMADIK NAGY GYÁR, A HEINEKEN AZONBAN ELTÉRT A VÁLLALÁSOK IGAZOLÁSÁNAK GVH ÁLTAL ELőÍRT – EGYÉBKÉNT MAGUK A SÖRGYÁRAK ÁLTAL JAVASOLT – MÓDSZERTANÁTÓL ÉS FORMÁJÁTÓL.

A cég a kötelezettségvállalás ellenőrzéséhez szükséges számításokat, kimutatásokat az általa vállalt határidőben nem az előírt formában nyújtotta be, amiért a versenyhatóság 75 millió forintos bírságot szabott ki a cégre.

agrotrend.hu / origo.hu

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook