Hírek

Mit tegyünk, hogy idén ne a pazarlásról szóljon a húsvét

Húsvét közeledtével sokszor hajlamosak vagyunk túlvásárolni magunkat, és akár több családnak is elegendő ételt készíteni, aminek egy része végül a szemetesben köt ki. Azért, hogy az élelmiszerpazarlást és az abból eredő felesleges költekezést megelőzzük, érdemes már előre felmérni a vendégeink számát, és azt, hogy milyen ételeket és süteményeket készítünk idén.

Azonban így is előfordulhat, hogy néhány ételből többet készítünk, mint amennyi elfogyna. Ilyenkor érdemes kreatívan végigondolni hogy a megmaradt alapanyagokat milyen izgalmas fogásokká alakíthatjuk át. A maradék tojásból például szendvicskrémet, a kiszáradt répatortából pedig sütinyalókákat készíthetünk a gyerekek segítségével.


Fotó: Tomasz / Pixabay

Igen, a gyerekekkel töltött közös idő is fontos eleme lehet a húsvéti készülődésnek és a mai rohanó világban bizony az együtt töltött időt is érdemes tudatosan megtervezni. Így megelőzhetjük, hogy a húsvéti emlékeink csupán az eszeveszett takarításból és főzésből álljanak. Például jó program lehet a közös főzés a gyerekekkel, a tojásfestés vagy a tojáskeresés is. A közös sütögetés és főzőcskézés pedig remek lehetőséget nyújt arra is, hogy a gyerekek megismerjék a zöldségek és a gyümölcsök változatos felhasználási módját is.

Húsvétkor a finom falatokat látva a legtöbben hajlamosak vagyunk elfelejteni az egészséges táplálkozás szabályait, átadjuk magunkat a gasztronómiai élvezeteknek.

Azonban nem árt odafigyelni erre is, hogy elkerüljük az ünnep utáni rosszulléteket. Próbáljunk meg az ünnepi időszak alatt is a kiegyensúlyozott, valamint mértékletes étkezésre törekedni. Így a pénztárcánkat az emésztőrendszerünket és a környezetünket sem terheljük.

agrotrend.hu / BAON, Lizik-Varga Katalin

Tovább olvasom

Az Év Agrárembere támogatók

 
A közönségdíj támogatója
Agrármarketing Centrum
Autós partner
WALLIS MOTOR PEST
Szántóföldi növénytermesztés kategóriatámogató
Agro Masters Hungary Kft.
Állattenyésztés kategóriatámogató
Bonafarm Zrt.
Szakmai partner
Nemzeti Agrárgazdasági Kamara
Vendéglátó partnerünk
La’ Róna Bisztró és Borbár
Növényvédelem kategóriatámogató
Kwizda Agro Hungary Kft
Feldolgozó-élelmiszeripar kategóriatámogató
Master Good Kft.
Erdőgazdálkodás kategóriatámogató
MEGOSZ
Főtámogató
Limagrain Hungária Kft.
Fiatal Gazda kategóriatámogató
Lidea Hungary Kft.
A különdíj támogatója
Erste Bank Hungary Zrt.
Szakmai partner
Nyakas Farm
Kertészet kategóriatámogató
Délalföldi Kertészek Szövetkezete
ÖKO gazdálkodás kategóriatámogató
Debreceni Egyetem
Partner
Magyar Növényvédelmi Szövetség
A Jövő Agrárszakembere kategóriatámogató
Mc’donalds
Agrárinnováció kategóriatámogató
Greenman Kft
Szervező
Agrotrend Csoport Zrt.
Borászati partner
Koch Borászat Kft.
 
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés