Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hírek

Megnyílt a 80. OMÉK

Ünnepélyes keretek között nyílott ma meg az Egy a természettel – Vadászati és természeti világkiállítás keretein belül az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK). A megnyitóünnepségen a magyar mellett bolgár, cseh, horvát, montenegrói és román mezőgazdasági kormánytagok is részt vettek. Magyarország és a térség egyik legnagyobb mezőgazdasági- és élelmiszeripari vására október 7–10. között látogatható a Hungexpón.

A megnyitón a vásárt szervező Agrármarketing Centrum ügyvezetője Ondré Péter köszöntötte először a vendégeket, aki a koronavírus kapcsán a hazai agrártársadalom helytállását emelte ki.

Ezt követően Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke a hungarikumok kapcsán is a hazai mezőgazdasági ágazat folyamatos erősödéséről szólt és az élelmiszeripar valamint a feldolgozóipar fejlődését szolgáló forrásokat méltatta.

Az idei OMÉK a hazánk által rendezett Egy a természettel – Vadászati és természeti világkiállítás keretein belül kerül megrendezésre, melynek a lebonyolításáért felelős kormánybiztos Kovács Zoltán köszöntőjében e kiállítások világszínvonalát és sikerességét üdvözölte.

Jakab István, az Országgyűlés alelnöke is kivételes eseménynek nevezte a két magyar rendezésű kiállítást. A formálódó uniós agrárpolitikában is helyet kap a magyar szaktudás és a hazai agrárium és agrártársadalom nagyszerűsége, tette hozzá Jakab István. A digitális agrárstratégia és a modern élelmiszergazdaság a hazai mezőgazdaság kitörési pontjai.

Dr. Nagy István agrárminiszter gróf Széchenyi István szavaival méltatta a gazdák és a fogyasztók ilyen jellegű találkozását. Az egymásrautaltság mellett a fenntartható fejlődést és a teremtett világunk védelmét is jelenti ez a seregszemle, bővebben pedig a vadászati világkiállítás, húzta alá az agrártárca vezetője.

A megnyitóbeszédek után az OMÉK-díjak átadása következett.

A Hagyomány és innováció díjat tájfajta ökoparadicsomaiért az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet kapta. Hagyomány és innovációs oklevelet kapott még a Panyolai Szilvórium Zrt.

A 2021-es OMÉK élelmiszeripari nagydíját a Nativus sous vide dámszarvascomb terméke érdemelte ki. Második helyezett a Baker Street Kft. gluténmentes kekszcsalád, a harmadik pedig a Nádudvari Élelmiszer Kft. vajkréme lett.

agrotrend.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés