Hírek

Lezárult a pályázat az állami génmegőrzési feladatok ellátására

Megjelent az állami génmegőrzési feladatok ellátására benyújtott 2022. évi pályázatokkal kapcsolatos döntési lista. Az Agrárminisztérium nemcsak az állami intézmények keretei között őrzött, hanem a civil szféra kezelésében lévő géngyűjteményeket is kiemelt fontosságúnak tartja, hiszen a génmegőrzés nemzetbiztonsági és nemzetstratégiai érdekünk.

A támogatás fő célja a mezőgazdasági és kertészeti termelés hazai növényi biológiai alapjainak, genetikai anyagainak megőrzése, fenntartása és fejlesztése. A pályázat lehetőséget biztosít a meglévő géngyűjtemények fejlesztésére, az infrastruktúra modernizációjára.

Pályázni gyógy-, illóolaj és aromanövény, dísznövény, gyümölcstermő növények, szőlő, zöldségnövények, valamint szántóföldi növények génbanki gyűjteményével lehetett.

Fotó: wikimedia

Az idén februárban meghirdetett „Állami génmegőrzési feladatok ellátása” tárgyú, mintegy 140 millió forintos keretösszegű támogatási felhívásra beérkezett pályázatokkal kapcsolatos, Dr. Nagy István agrárminiszter úr által jóváhagyott döntés eredményét tartalmazó lista itt érhető el.

agrotrend.hu / Agrárminisztérium

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés