Hírek

Koch&Evans

Bemutatkozott a 2019-es Év Bortermelőjének Koch Csabának és Evans Victorianak, a 2020-as Magyar Sommelier Bajnoknak közös borcsaládja.

Koch Csaba és Evans Victoria közös ismeretsége hosszú időre nyúlik vissza, mindkettőjüket összeköti a szakmai alázat, és a borászati trendek diktálása. Közös együttműködésük gyümölcse lett a 2021 év végén debütáló Koch&Evans borcsalád. A két alapbort Koch Csaba készített el, míg a kaliforniai származású sommelier pedig a borok házasításába, és finomrahangolásába kapcsolódott be. A megszületett két bor magán viseli mind a két szakember keze munkáját miközben különösen egyedi, és komplex tételek születtek meg. A limitált kiadású Koch&Evans borcsaládban egy Hajós-Bajai Chardonnay és egy Villányi Super Franc került, melyek sokrétűen izgalmas, elegáns, harmonikus borok lettek. A tételek elérhetőek a Koch Borászatban, és partnereiknél, valamint több magyarországi top étterem és borbár borlapján.

Koch&Evans Hajós-Bajai Chardonnay 2020

A bor halvány arany színű, a pohárban mozgatva előrevetíti a bor teltségét és sokrétűségét.  Illatában intenzíven gyümölcsös és fűszeres: trópusi gyümölcsök: mangó, papaya, ananász a vezető illatjegyek, amelyek mellé csatlakozik a banán, a vanília, a szegfűszeg, a szerecsendió és a hordófűszerek.

Kóstolva a bor buja és krémes. Stílusában a kaliforniai Chardonnay-kat idézi, vajas, vaníliás és hangsúlyosan gyümölcsös jellegével. A kortyban a bor rendkívüli gazdagságot tár a elénk, a lecsengése pedig hosszú percekig tart.  A bor már most elképesztően komplex élményt nyújt és több éves érlelési potenciállal rendelkezik. Ez a különleges Chardonnay önállóan is nagy élményt nyújt, de szarvasgombás ételekhez, fűszeresen elkészített rák félék, sült malac, libasült és máj, sült kacsa tökéletes kísérője lehet.

Koch&Evans Villányi Super Franc 2018

A bor közepes intenzitású rubin színnel rendelkezik, amely színből következtethetünk a bor aromavilágára.  Illatában a bor melegséget és nagyszerű fajtajelleges borélményt vetít előre. A feketeribizli, cseresznye, meggy és málna illatok sora mellett megjelennek a tölgyfahordós érlelésre utaló jegyek: a pipadohány, a füst, a grafit és a feketebors is.  Kóstolva a bor savakban, tanninokban gazdag és nagyon szép harmóniát alkot a nagy testtel, és alkohollal. Egyensúlyos bor, amelyben könnyen felismerhetőek a Cabernet Franc fajta jellemzői.

Ízében a pirosbogyós gyümölcsök mellett a csokoládés és a kakaós jegyek dominálnak, amelyek hosszan kitartanak a kóstolás után.  Fiatal bor, amely még fejlődik és minimum tíz éves érlelési potenciállal rendelkezik. Csodálatos kóstolási élményt nyújt jelenleg is, de érdemes több évre eltenni a pincébe is egy palackot.  A Cabernet Franc erdei vadhúsok mellé remekül illik: a szarvas, az őz, a vaddisznó mellé, de egy marha steak mellett is szépen ki tud teljesedni a bor. A húsételeken túl a kemény sajtokhoz is örömmel fogyasztható.

agrotrend.hu / Koch Borászat

 

 

 

 
Tovább olvasom

Az Év Agrárembere támogatók

 
Agrárinnováció kategóriatámogató
Greenman Kft
A különdíj támogatója
Erste Bank Hungary Zrt.
Növényvédelem kategóriatámogató
Kwizda Agro Hungary Kft
Szakmai partner
Nyakas Farm
Kertészet kategóriatámogató
Délalföldi Kertészek Szövetkezete
Állattenyésztés kategóriatámogató
Bonafarm Zrt.
Fiatal Gazda kategóriatámogató
Lidea Hungary Kft.
Feldolgozó-élelmiszeripar kategóriatámogató
Master Good Kft.
Szántóföldi növénytermesztés kategóriatámogató
Agro Masters Hungary Kft.
Partner
Magyar Növényvédelmi Szövetség
Szervező
Agrotrend Csoport Zrt.
A Jövő Agrárszakembere kategóriatámogató
Mc’donalds
Vendéglátó partnerünk
La’ Róna Bisztró és Borbár
A közönségdíj támogatója
Agrármarketing Centrum
ÖKO gazdálkodás kategóriatámogató
Debreceni Egyetem
Autós partner
WALLIS MOTOR PEST
Szakmai partner
Nemzeti Agrárgazdasági Kamara
Főtámogató
Limagrain Hungária Kft.
Borászati partner
Koch Borászat Kft.
Erdőgazdálkodás kategóriatámogató
MEGOSZ
 
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés