Hírek

Kiválasztották „Az Év Szaktanácsadója” díj nyerteseit

Tájékozódni, ismeretet, tudást bővíteni, tanácsot elfogadni nem szégyen, sokkal inkább előny, akár forintosítható érték – fogalmazott Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára „Az Év Szaktanácsadója” díj átadása alkalmával.

Az Agrárminisztérium és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara harmadszor hirdette meg „Az Év Szaktanácsadója” díj pályázatot. Ezt az elismerést azok kaphatják meg, akik a mezőgazdasági termelők érdekeit legjobban szolgálják munkájuk során. A díjra jelöltek közül az AM, a NAK és a Nemzeti Agrár-tanácsadási Bizottság (NATaB) képviselőiből álló szakmai grémium választja ki a győzteseket.

Az agráriumban dolgozók számára kiemelten fontos az ismeretátadás, miután a gazdáknak folyamatosan alkalmazkodniuk kell a változó körülményekhez – hangsúlyozta Feldman Zsolt. Mint fogalmazott, az Új Közös Agrárpolitika szabályrendszere néhány hét múlva életbe lép, a követendő irányokat, feltételeket összefoglaló Stratégiai Terv részleteinek megismertetésében is jelentős feladat hárul majd a szaktanácsadókra. Egy-egy szakmai közösségből évről évre kiemeljük azokat, akik a legméltóbbak a díjazásra, akik eddigi munkájuk során bebizonyították, a gazdák érdekeit szem előtt tartva segítik őket mondta.

Fotó: Pelsőczy Csaba

A díjak átadására 2022. december 14-én került sor a Nemzeti Agrárgazdasági kamara Dunaharaszti Oktatóközpontjában. Az elismeréseket Feldman Zsolt mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár, Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a NATaB-elnöke és Papp Gergely, a NAK szakmai főigazgató-helyettese adta át.

„Az Év Szaktanácsadója” címet Nagy László szaktanácsadónak ítélték, aki a legrégebbi névjegyzéki szaktanácsadók egyike, 50 éves tanácsadói tapasztalattal rendelkezik. Szaktanácsadói munkája mellett gazdaképzések oktatója is.

Az év közönségdíjas szaktanácsadója díjat a gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök, valamint okleveles vidékfejlesztő agrármérnök végzettségű Kósa Ferenc László nyerte el, aki 2010-től nyújt segítséget a gazdáknak. Mucsi Nikolett hat éves szaktanácsadói tapasztalattal rendelkező okleveles környezetgazdálkodási agrármérnök számára átadták a pályázaton való részvételért járó emléklapot.

agrotrend.hu / Agrárminisztérium

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook