Hírek

Érdekes adatok a sörfogyasztásról

Az Expensivity friss tanulmánya többek között kitér arra is, hogy mely országokban milyen áron kínálják az italt, és hogy mennyit költenek erre az emberek.

Létrehozva:

|

A felmérés szerint legolcsóbban sört a Dél-Afrikai Köztársaságban lehet venni, itt a kisüveges sör átlagosan 1,68 dollár (504 forint), de kifejezetten olcsó országnak számít Argentína és Ukrajna is. Az oldal megállapítása szerint Magyarországon egy 0,33-as sör átlagosan 2,84 dollárba (852 forintba) kerül.

fotó: pixabay.com

A tíz legdrágább országban átlagosan legalább 4 dollárt kell kifizetni egy sörért, ezek közül is a legtöbbet, 13,61 dollárt (4080 forint) az idei labdarúgó-világbajnokság házigazdájánál, Katarban. A többnyire muszlimok lakta országban ugyanis a közelgő esemény miatt 100 százalékos adót vezettek be az italra. Az Origo érdekességként jegyzi meg, Katarban a külföldiek csak előzetes regisztrációval lesznek jogosultak alkoholvásárlásra.

Hol költik a legtöbbet sörre?

A világ sörfogyasztása egy főre vetítve széles palettán mozog. Haitin például az emberek többsége jellemzően tömény szeszesitalokat fogyaszt, sör alig fogy, az átlagos sörfogyasztás évente így kevesebb mint 4 üveg, ami helyi árakon számolva 10,02 dollárnak (3000 forintnak) felel meg.

A skála másik végén található Németország, ahol viszont 1907,78 dollárt (572 ezer forintot) költenek fejenként sörre az emberek, ami 411 sörnek felel meg az országban. A tanulmány szerint egy átlagos magyar 696,63 dollárt (209 ezer forintot) költ évente sörre.

És hol isszák a legtöbbet?

A világ legnagyobb sörfogyasztó nemzete Csehország, ahol átlagosan 468 üveg sört iszik meg egy fő évente. A második helyen Spanyolország van, itt ez a szám 417 üveg, míg a harmadik helyen Németország áll 411 üveggel. Magyarország a 245-ös átlagával a középmezőnybe tartozik.

agrotrend.hu / infostart.hu

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook