Hírek
Elmozdult a minőségi sonka felé a kereslet, áremelkedés még nincs
Egyelőre nem befolyásolja a húsvéti sonka árát az előállítási költségek jelentős emelkedése.
A kereslet ráadásul a minőségi, hosszan érlelt termékek irányába mozdult el – közölte a Pápai Hús Kft. A húsüzem tapasztalatai azt mutatják, hogy a kiskereskedelmi láncok és a fogyasztók előrendelései nem tükrözik a járvány okozta válságot. A kereskedelmi láncok a 2020-ashoz képest kilenc százalékkal több sonkát rendeltek – írja a Magyar Nemzet.
Fotó: wikimedia
Szappanos Péter, a Pápai Hús Kft. ügyvezetője szerint kedvező fejlemény az is, hogy a növekmény legnagyobb részét a minőségi, hosszú érlelésű termékek adják, ami azt mutatja, hogy a kereskedők ezekből a sonkákból várják a legnagyobb forgalomemelkedést.
A vásárlók által keresett termékek köre meglehetősen széles: a hagyományosnak tekinthető, hosszú hetekig érlelt füstölt comb és lapocka mellett az utóbbi években népszerű lett a tarja és más húsrészek is. Sokan keresik már a prémium kategóriás szeletelt készítményeket, az alacsonyabb árkategóriából vásárlók pedig a gyors érlelésű termékek közül választhatnak. Az elmúlt években sokat javult a hazai termékek minősége.
agrotrend.hu / Magyar Nemzet