Hírek

Elkezdődött a jelentkezés a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karának Gyümölcs-zöldségfeldolgozó képzésére

Érzékszervi minősítés, élelmiszerjelölés, tápanyagszámítás és innovatív technológiák – csak néhány téma a Szent István Egyetem Gyümölcs-zöldségfeldolgozó képzési ismeretanyagából, amelyre 2021. január 15-ig még lehet jelentkezni.

Az évek óta sikeresen indított Gyümölcs-zöldségfeldolgozó képzés a Szent István Egyetem Budai Campusán, az Élelmiszertudományi Karon zajlik, két féléves időtartamban. Az érdeklődők egy gyakorlatorientált kurzus keretein belül szerezhetnek tapasztalatot az egyes iparágak elismert szakembereitől, a szükséges ismereteket pedig az ország legjobban felszerelt képzési helyein sajátíthatják el. A képzés célja, hogy aktívan hozzájáruljon a gyümölcs-zöldségfeldolgozó ágazat szakember utánpótlásának és szakmai presztízsének növeléséhez.

fotó: pixabay.com

A képzés felsőfokú, munka mellett is végezhető – végzettségtől függően – diplomával elismert oktatást kínál a gyümölcs-zöldségfeldolgozás iránt érdeklődők, valamint ezen a területen dolgozók részére. A tanfolyam ugyanakkor más szektorban – például vendéglátás, kereskedelem vagy éppen az élelmiszeripar más szegmenseiben – dolgozó szakemberek számára is kiváló lehetőséget biztosít ismereteik elmélyítéséhez, bővítéséhez. A képzés továbbá azon lelkes érdeklődők számára is nyitva áll, akik tudatos fogyasztóként szívesen betekintést nyernének az élelmiszeripar e különleges területébe.

A tananyag egyedülálló komplexitással foglalja össze az ágazat megismeréséhez szükséges ismereteket, a fajtaismeretektől, a feldolgozás-technológiákon át a kereskedelemig bezáróan. Mindezeknek köszönhetően a hallgatók olyan versenyképes tudást szerezhetnek, amellyel nem csak egy kis- vagy középüzem szakmai és vezetői feladatainak ellátására lesznek alkalmasak, de akár egy saját kisüzem irányítására is.

A képzés összeállításánál a piac által elvárt ismereteket, az elmélet és gyakorlat összhangját is szem előtt tartották a képzés oktatói, melynek során a gyakorlati ismereteket az Élelmiszertudományi Kar Élelmiszertechnológiai Intézetének kitűnően felszerelt laborjaiban és saját tanüzemeiben mélyíthetik el készségszinten a hallgatók.

A sikeres képzés elvégzését követően alapképzettségtől függően szakmérnöki vagy szaktanácsadói diplomát szerezhetnek a jelentkezők. A felsőfokú képzettséggel nem rendelkező jelentkezők részére, részvételt tanúsító igazolás kerül kiállításra.

Jelentkezési határidő: 2021. január 15.

A képzés időtartama: 2 félév (kéthetente pénteken és szombaton)

A képzés díja: 300.000 Ft/félév

A képzés kezdete: 2021. február 12.

Valamennyi, a képzéssel kapcsolatos részletről és a jelentkezés módjáról tájékozódhat a http://gyumolcszoldseg.hu/ oldalon vagy a képzés Facebook oldalán: https://www.facebook.com/gyumolcszoldseg.hu/

Bármilyen kérdés esetén a konzerv@szie.hu email címen állnak rendelkezésre a Szent István Egyetem munkatársai.

agrotrend.hu / SZIE

Tovább olvasom

Az Év Agrárembere támogatók

 
Vendéglátó partnerünk
La’ Róna Bisztró és Borbár
Autós partner
WALLIS MOTOR PEST
Borászati partner
Koch Borászat Kft.
Szakmai partner
Nyakas Farm
Feldolgozó-élelmiszeripar kategóriatámogató
Master Good Kft.
A közönségdíj támogatója
Agrármarketing Centrum
Agrárinnováció kategóriatámogató
Greenman Kft
Szakmai partner
Nemzeti Agrárgazdasági Kamara
Szervező
Agrotrend Csoport Zrt.
Állattenyésztés kategóriatámogató
Bonafarm Zrt.
Erdőgazdálkodás kategóriatámogató
MEGOSZ
A különdíj támogatója
Erste Bank Hungary Zrt.
ÖKO gazdálkodás kategóriatámogató
Debreceni Egyetem
A Jövő Agrárszakembere kategóriatámogató
Mc’donalds
Főtámogató
Limagrain Hungária Kft.
Kertészet kategóriatámogató
Délalföldi Kertészek Szövetkezete
Szántóföldi növénytermesztés kategóriatámogató
Agro Masters Hungary Kft.
Partner
Magyar Növényvédelmi Szövetség
Növényvédelem kategóriatámogató
Kwizda Agro Hungary Kft
Fiatal Gazda kategóriatámogató
Lidea Hungary Kft.
 
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés