Hírek

Egyre népszerűbb a tanyasi élet

Megállt a tanyán élők számának csökkenése, ami az állami támogatásoknak is köszönhető, illetve egyre többen ismerik fel ennek az életmódnak az előnyeit – mondta az Agrárminisztérium (AM) vidékfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán.

Létrehozva:

|

Fotó: wikimedia

Viski József elmondta, mintegy 300 ezer ember él külterületen Magyarországon, közülük mintegy 200 ezer a tanyasi; a tanyák jellemzően Pest, Bács-Kiskun és Csongrád megyében találhatók – írta az Origo. Kérdésre elmondta azt is, 

MINDEN ÉVBEN HATALMAS AZ ÉRDEKLőDÉS A TANYAFEJLESZTÉSI PROGRAM FORRÁSAIRA, RÁADÁSUL IDÉN TOVÁBB LEHETETT IGÉNYELNI, MINT EDDIG. IDÉN MINTEGY KÉTMILLIÁRD FORINTRA PÁLYÁZHATTAK A TANYÁN ÉLőK – tette hozzá.

A pályázaton hatszáznegyven pályázó jutott a maximális támogatáshoz, vagyis hárommillió forinthoz – jelezte a helyettes államtitkár. Mint elhangzott, a mostani a kilencedik év, amikor állami támogatás igényelhető tanyafejlesztésre; a kormány összességében 13 milliárd forintot fordított erre, de további 10 milliárd forinttal az önkormányzatok is támogatták a fejlesztéseket – hívta fel a figyelmet Viski József.

agrotrend.hu / Origo

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook