Hírek

Csaknem harminc tonna élelmiszer indul Kárpátaljára

Kétkamionnyi tartósélelmiszer-adományt indít útnak Budapestről Kárpátaljára az Ökumenikus Segélyszervezet.

Erről tájékoztatott a karitatív szervezet. Kiemelték: a több mint 28 tonna súlyú segélyszállítmány értéke 13,7 millió forint, és többek között konzervet, lisztet, cukrot, olajat, rizst, tésztát, kekszet, tartós tejet, teát valamint higiénés szereket tartalmaz – írta a Magyar Nemzet. Az adományokat a beregszászi és ungvári központtal osztják ki a háború miatt otthonukat elhagyni kényszerült családoknak.

A segélyáru egyik részét a 1353-as adományvonalon, illetve a www.segelyszervezet.hu oldalon felajánlott pénzadományokból szerezte be az Ökumenikus Segélyszervezet, a másik részét a Tesco ajánlotta fel.

A segélyszállítmányt ma kora délután indítják útnak, az eseményen jelen lesz Lévai Anikó, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete, Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója, Pálinkás Zsolt, a Tesco vezérigazgatója és Barna Zsolt, a Waberer’s International Nyrt. vezérigazgatója.

Az Ökumenikus Segélyszervezet közölte: él a 1353-as adományvonal, amelynek tárcsázásával hívásonként bárki 250 forinttal támogathatja a bajbajutottakat. A segélyszervezet pénzadományokat is fogad a www.segelyszervezet.hu oldalon, illetve az ott feltüntetett 11705008-20464565 számlaszámon is.

agrotrend.hu / Origo

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook