Hírek
Borlovagok ültek disznótort
A Szent Vince Borrend ismét a Mester Klubot választotta év eleji disznótora helyszínéül. Zsilák Ádám borlovag, a rendezvény házigazdája elmondta, a disznóvágások időszakában több a teendő a hízókkal, mint a szőlővel.
– Miként a bor-, úgy a kolbászkésztés is egy tudományág – hangsúlyozta Zsilák Ádám. – őseink a disznóvágással hagyományt teremtettek, amit nekünk őriznünk, ápolnunk kell – írja a beol.hu.
fotó: wikimedia (illusztráció)
Lukács Sándor, a borrend megyei lovagi székének elnöke kifejtette, a régi disznótoros vacsorákon is mindig ott volt a gazda bora, amit jó szívvel kínált a vendégeknek.
Egyetemi tanárok tartottak előadást, az egri dr. Barócsi Zoltán a szőlő, a bor és az egészség összefüggéseiről, a szegedi Hack Szabolcs pedig a fizika oldaláról, Hogyan nézzünk bele a borba? címmel.
Közben a háziasszony, Katalin készítette a finomabbnál finomabb disznótoros ételeket a hagymás vértől a kiszelylevesig, a sült kolbásztól a cigánkáig. Természetesen a borok nemcsak elméletben voltak jelen, a résztvevők az ételekhez kiváló nedűket kortyoltak.
agrotrend.hu / beol.hu