Hírek

Az UBM 3 millió forintot ajánlott fel két ukrajnai gyermekkórház javára

Magyarország piacvezető takarmánygyártó cégcsoportja, az UBM Csoport 3 millió forinttal járult hozzá két darab orvosi lézer és elektroterápiás eszköz beszerzéséhez, amelyeket egy Mykolaivban és egy Odesszában működő gyermekkórház kapott. A magas színvonalú orvostechnikai eszközöket az elmúlt napokban az Age of Hope Gyermekvédelmi Alapítvány szerezte be és juttatta el a két ukrajnai kórházba.

Létrehozva:

|

Az Age of Hope Gyermekvédelmi Alapítvány 2012-ben kezdte meg munkáját. Az alapítvány elsődleges célja a Magyarországon és a Kárpát-Medencében élő, krízishelyzetben lévő gyermekes családok támogatása. Éppen ezért a szervezet az ukrajnai háború kezdete óta segíti a szomszédos országban élő családok mentését.

Az Age of Hope önkénteseinek megkeresésére az UBM 3 millió forinttal járult hozzá két darab orvosi lézer és elektroterápiás eszköz beszerzéséhez, amelyeket az alapítvány munkatársai személyesen vittek el egy Mykolaivban és egy Odesszában működő gyermekkórházba. Mivel a két intézmény nagyon közel van a frontvonalhoz, rengeteg sérült gyermeket fogadnak. A megyei kórházak a hordozható orvostechnikai eszközöket elsősorban aknára lépett gyermekek rehabilitációjára használják majd, így a műszerek több ezer gyermek gyógyítását segíthetik.

Az UBM Csoport az ukrajnai háború kitörése óta összesen 8 millió forinttal járult hozzá a háború áldozatainak megsegítéséhez. A cégcsoport az Age of Hope megkeresése előtt, tavaly tavasszal 3 millió forinttal a Baptista Szeretetszolgálatot, további 2 millió forinttal pedig a Magyar Máltai Szeretetszolgálat humanitárius munkáját támogatta. 

agrotrend.hu / UBM

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook