Hírek

A legszebb agrárfotókat díjaztuk

Idén először adtuk át az agrofotó 2017 díjakat. A mezőgazdaság témakörében meghirdetett fotópályázat 7 kategóriájának győztese, valamint a közönségdíj nyertese csütörtökön vehette át az elismerést az OMÉK keretében megtartott ünnepélyes eseményen.

Létrehozva:

|

A fotópályázat kiíróinak szándéka az volt, hogy bemutassák az agráriumban dolgozók munkáját, mindennapjait, azokat az ellesett, szép, váratlan, meghökkentő vagy éppen megható pillanatokat, amelyekkel a mezőgazdaságban élők naponta találkoznak, de talán nincs idő arra, hogy megálljanak, rájuk csodálkozzanak.


A fődíjat a hét kategóriagyőztes alkotás közül választotta ki a 20 tagú bírálóbizottság – fotó: agrotrend.hu

Az első alkalommal meghirdetett agrofotó pályázatra több mint 840 alkotás érkezett, ezek közül választotta ki a szakmai zsűri – az Év Természetfotósa díjjal a többszörösen kitüntetett Daróczi Csaba fotóművész elnökletével – azt az 5-5 munkát, melyek közül végül kikerültek a kategóriagyőztesek.

A Szántóföldi növénytermesztés kategóriában Szabó Ferenc, az Állattenyésztés kategóriában Kovács Péter, Gépészet kategóriában Tóth László, Kertészet kategóriában Holló-Cseh Renáta, Meteorológia kategóriában Szűcs Péter, Növényvédelem kategóriában Vad Róbert, Szőlészet-borászat kategóriában pedig Amberg Anna lettek a díjazottak! A közönségdíjat Kelemen Sándor vihette el.

A fődíjat Szabó Ferenc vehette át, aki az Áldott szőlészet című pályamunkájával vívta ki az elismerést.


Az agrofotó 2017 fotópályázat nyertes képe.

A csütörtöki átadáson a fotópályázat ötletgazdája és főszervezője, Mátrai Zoltán, az Agronline.hu Kft. ügyvezető igazgatója fontosnak nevezte, hogy a kezdeményezéssel szeretnének közelebb hozni az agrárium szereplőit a társadalomhoz, megmutatni a mezőgazdaságban dolgozók életét, mindennapjait.

– A fotópályázat arra is lehetőséget teremtett, hogy magunk is megálljunk egy pillanatra, és felfigyeljünk azokra az apró részletekre, amelyek a napi munka során talán elvesznek, elsikkadnak – mondta a főszervező.

– A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara örömmel vállalta el a fotópályázat fővédnökségét, hiszen segít ráirányítani a figyelmet azon gazdák életére, akik nélkül nem lenne az asztalunkon az egészséges élelmiszer  – mondta a díjátadáson Győrffy Balázs, a kamara elnöke, aki kiemelte: a beérkezett képeken az ember, az állatok, növények és a gépek összhangja tárul elénk, az alkotásokat nézve szinte érezni lehet a – nekünk oly ismerős – illatot, nyugalmat, vagy éppen halljuk a gépek hangjait.

– Fontosnak tartjuk, hogy mindenki meglássa az asztalára kerülő élelmiszer mögött lévő embert, annak mindennapos küzdelmét, gondjait és sikereit, azt a világot, amelyben él és dolgozik – mondta Fórián Zoltán, a főtámogató Takarék Agrár Központ vezető agrár szakértője, aki hozzátette: a nyertes képekkel a Takarékbank kirendeltségein is találkozhatnak majd az ügyfelek.

A nyertes munkákat a www.agrofoto.hu oldalon tekinthetik meg!

agrotrend.hu

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook