Hírek
A jövőben zacskóból csíráztathatjuk a borsót
A dán Grow Up FARM egy új terméket dobott piacra, melynek alja csíráztató tálcaként használható.
A dán Grow Up FARM vállalat "Eat-Grow-Repeat" néven egy teljesen új terméket dob piacra: zacskóban növő kicsi borsó növényeket. A táska eltarthatósági ideje hűtőszekrényben körülbelül egy hét. Miután kinyitották a táska felső részét a perforáció mentén, a táska alja csíráztató tálcává válik – írja az origo.hu.
fotó: wikimedia
A CSOMAGOLÁST A MEGNYITÁS UTÁN AZ ABLAKPÁRKÁNYRA KELL HELYEZNI, FÉNNYEL, VÍZZEL „ÉS EGY KIS SZERETETTEL" GONDOZVA.A növekedés megindul, és hamarosan learatható a termés, a friss borsóhajtások.
A csomagológépet, mellyel a terméket készítik, eredetileg a babcsírák teljesen automatikus csomagolására szánták. A visszazárható tasakban a hajtások nem száradnak ki a hűtőszekrényben, és frissek és ropogósak maradnak akár 8 napig.E MÓDON A FOGYASZTÓ HOZZÁJÁRUL AZ ÉLELMISZER-PAZARLÁS CSÖKKENTÉSÉHEZ IS.
A nagy csomagolási kapacitás miatt a fenti, SchurStar koncepció lehetőséget adott az Eat-Grow-Repeat projekt megvalósítására. A borsó növényeket egy teljesen új, függőleges üvegházban termesztik. Öt emeleten, 100 százalékban szabályozott éghajlaton, újrahasznosított, keringő vízzel, mesterséges fény alatt és teljesen talaj nélkül növesztik őket.
A dán gyártó alapterméke eddig nem a borsócsíra volt, hanem a babcsíra, amelyet szintén a SchurStar koncepció szerint csomagoltak.
agrotrend.hu / origo.hu