Gazdálkodás

Kertészet

Szántóföld

Vele vagy nélküle?

Ha frissen termesztett árukat látunk a boltok polcain, akkor elsőre egy átlag fogyasztónak nem az élelmiszer-termelés kihívásai jutnak az eszébe.

Mindannyian azoktól a gazdálkodóktól és termelőktől függünk, akiknek egyre több élelmiszert és takarmányt kell előállítaniuk a növekvő népesség igényeinek kiszolgálása érdekében. Joggal számíthatunk arra, hogy az általunk vásárolt élelmiszer biztonságos, megfizethető és tápláló. Ez az elvárás azonban folyamatos kihívást jelent a mezőgazdasági ágazat számára, hiszen egyszerre kell hozzájárulnia a gazdasági növekedéshez és a társadalmi jóléthez, közben megfelelni az egyre szigorúbb környezetvédelmi elvárásoknak.

„A növényvédő szerek hozzájárulnak a növényeket pusztító károsítók, kártevők és betegségek elleni védelemhez és ezen túl elszigetelik a kártevőket és a kórokozólééééékat az élelmiszerlánctól. Az egyre szűkösebb természeti erőforrások hatékony felhasználásával a gazdálkodók számára lehetővé teszik a stabil élelmiszer termelést.”

Forrás:https://pxhere.com/

Az ECPA (Európai Növényvédelmi Szövetség) az európai növényvédő szektort képviseli, és elősegíti a növényvédő szerek biztonságos és fenntartható használatát, hogy előnyökkel járjon Önnek, a mezőgazdasági termelőnek és a környezetnek.

agrtrend.hu/https://hucpa.hu/

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés