Gazdálkodás

Szántóföld

Precíziós gazdálkodás mezőgazdasági drónokkal

Az elmúlt években az ipari drónok robbanásszerű fejlődésen mentek keresztül. A technológiai újításoknak köszönhetően ezek a rendkívül sokoldalú gépek nem csak kihívói, de sok esetben hatékonyabb megfelelői a hagyományos mezőgazdasági megoldásoknak. Elérkezett az idő, hogy részletesebben is megismerje ezeket az egyedi drónmegoldásokat, amelyek hatékonyabbá tehetik a gazdálkodást és amelyek segítségével hatalmas ugrás érhető el a precíziós gazdálkodás területén. Partnerünk, az ABZ Drone, a hazai drónpiac egyik legmeghatározóbb szereplőjeként számos lehetőséget kínál a gazdálkodók számára. Az ő segítségükkel gyűjtöttük össze a legfontosabb tudnivalókat. Tartson velünk, és ismerkedjen meg a mezőgazdaságra szabott drón megoldásokkal!

Létrehozva:

|

Egy precízen és hatékonyan működő gazdaságban a rend a lelke mindennek, a rend alapja pedig a folyamatos kontroll. Ezért fontos, hogy rendszeres szemrevételezéssel tartsuk állandó felügyelet alatt területeinket, majd fókuszáltan orvosoljuk az esetleges problémákat. A drónok segítségével mindez a levegőből szemlélve végezhető el anélkül, hogy hosszabb túrákat tartanánk a birtok körül. A legmodernebb kamerák nem csak sasszemként funkcionálnak, de drónokra szerelve azok a szegletek is elérhetőek, ahol még a madár se jár. De pontosan milyen feladatok végezhetők el ezekkel a nagyszerű eszközökkel? Látogasson el partnerünk honlapjára, ahol részletesen megismerkedhet ezekkel a komplex mezőgazdasági drónmegoldásokkal!

Multispektrális felmérés drónnal, avagy a mezőgazdasági monitoring

A precíziós gazdálkodás alapja a termények állapotának és szükségleteinek ismerete, hiszen ezek az adatok segítenek eldönteni, hogy mikor, hol és hogyan érdemes beavatkozni a természetes folyamatokba. A multispektrális felmérés a növények esetében olyan, mint az ember számára a vérvétel. A precíz feltérképezés segítségével egy szakember pontos információkat tud összegyűjteni a növények aktuális állapotáról. A felvételek alapján a növényorvos a problémás területeket már célzottan képes vizsgálni, így gyorsabban és hatékonyabban lehet megszervezni a védekezést vagy a tápanyagok utánpótlását. A mezőgazdasági monitoring során rögzített shape fájlok feltöltésével a permeteződrónok egy gombnyomásra képesek a rászoruló területek ellátására. A magasból percek alatt feltérképezhető a növények tápanyagellátottsága, a vetés, illetve kelés minősége, a gyomosodás és vadkárok mértéke. A multispektrális felméréssel megszerzett adatok felhasználhatóak a differenciált tápanyagkijuttatáshoz és foltkezeléshez. A precíz munkavégzésnek köszönhetően nagy mennyiségű víz, műtrágya és növényvédőszer spórolható meg. Az ABZ Drone szakértő csapatának segítségével ön is könnyedén elsajátíthatja ezeket a műveleteket. Látogasson el az ABZ Drone weboldalára, ahol megismerkedhet részletesebben a mezőgazdasági monitoring drónpilóta képzéssel és az ezen feladatokra szánt eszközökkel is.

Hatékony permetezés drónnal

A mezőgazdasági monitoring eredményeit felhasználva precízen permetezhetőek a kezelésre szoruló területek, ez a művelet pedig egy mezőgazdasági drón segítségével végezhető el leghatékonyabban. A különleges kialakítású eszközökkel könnyen elérhetőek a belvizes, felázott területek és a szélsőséges domborzati viszonyok sem jelentenek akadályt. A megnövelt hatékonyságon túl a technológia nagy előnye, hogy munka közben nem okoz kárt sem a növényekben, sem a talajban. A permeteződrónok integrálásában hazánk is az élen jár, ezt bizonyítja, hogy az ABZ Drone közreműködésével Magyarországon tervezett és gyártott WJH20 permeteződrónt már a NAIK is bejegyezte és minősítette. Az európai igények kielégítésére fejlesztett eszköz a rendkívül nagy teherbírással és üzemidővel ellátott Hercules 20 drónra rögzíthető. A rotorszél előnyeit felhasználva a levelek fonákját is könnyen kezelhetjük, a szabályozható cseppeloszlásnak köszönhetően pedig akár 50%-os növényvédőszer és 95%-os vízmegtakarítás érhető el. Az egyedi fejlesztésű szórórendszer segítségével szabályozható a 98%-ban megegyező cseppek mérete. Így nem keletkeznek túl nagy cseppek, amik lefolynának a levelekről, de túl kicsik sem, amelyek elpárolognak a levegőben. A permeteződrón 7 méteres munkaszélességgel és ideális cseppmérettel használható, így akár napi 60 ha területet is képes lefedni. Könnyítse meg és tegye hatékonyabbá mezőgazdasági tevékenységét ipari drónok segítségével! Ismerje meg ehhez az egyetlen Európában fejlesztett és gyártott permetező drónt, amelynek szórórendszerét Magyarországon a magyar mezőgazdasági adottságokra fejlesztettek ki!

Területmérés drónnal

A termőföldek méretének és elhelyezkedésének pontos ismerete sok mezőgazdasági folyamatot megkönnyíthet. A telekhatárok kijelölésén túl az átművelések felszámolása és az öntözőrendszerek megtervezése során elengedhetetlen a földmérésből származó adatok használata. A speciális kamerákkal ellátott mezőgazdasági drónok a magasból percek alatt képesek centiméter pontosságú mérések elkészítésére. A nagyfelbontású kameráknak köszönhetően a képek utólag is kielemezhetőek. Tapasztalja meg, mennyivel gördülékenyebb a munkavégzés ipari drónokkal! Ismerje meg a legpontosabb és leggyorsabb, Svájcban fejlesztett RTK-val felszerelt drónmegoldásokat!

ABZ Drone – Területmérés és shape file készítés kurzus bemutatása

Légszennyezettség-mérés drónnal

Az ipari drónokra szerelhető professzionális légszennyezettség mérő eszközök egyaránt használhatóak kültéren és beltéren is. A szuszpendált porszennyezés mellett a CO és CO2, illetve az istállók levegőjének ammónia tartalma is kimutatható. Ez a készülék különösen ajánlott a méhészetek és biogazdaságok üzemeltetőinek, hiszen a légnemű káros anyagok itt okozhatják a legsúlyosabb problémákat. A levegőminőség változása valós időben megtekinthető, így könnyen beazonosítható szennyezés forrása. Hasznosítsa ön is az ipari drónok által nyújtott innovatív lehetőségeket! Ismerje meg részletesebben az ipari drónra szerelhető légszennyezettségmérő eszközt!

Az ipari és mezőgazdasági drónok ezeket a jól működő megoldásokat teszik még hatékonyabbá. Egy drón kompakt, könnyen, és biztonságosan szállítható, irányításához és karbantartásához elég egy ember. Gyorsan és energia hatékonyan dolgozik anélkül, hogy a termőtalajban vagy az ültetvényekben kárt tenne és moduláris kialakításának köszönhetően számos feladat elvégzésére alkalmas. Ezek mind olyan tulajdonságok, amelyek korábban egy mezőgazdasági eszközről sem voltak elmondhatóak, és bizonyítják, hogy a drónok jelentik a mezőgazdasági megoldások jövőjét.

Tegye meg az első lépést a jövő felé!

Az ABZ Drone csapata nem csak ipari drónok forgalmazásával, szervizelésével és fejlesztésével foglalkozik, de államilag elfogadott drónképzést is szerveznek. Látogasson el partnerünk weboldalára, és találja meg a számára legalkalmasabb kurzust, vagy eszközt!

 

Ha kérdése van, netán még több információt szeretne az agráriumban használatos drónmegoldásokról, akkor az alábbi elérhetőségeken tájékozódhat:

office@abzdrone.com
+36 70 938 5484

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook