Gazdálkodás

Szántóföld

Mezőgazdasági csarnokberuházások

Egy meglévő telephely bővítése vagy egy új létesítése még egy nagyobb gazdaság számára is átgondolt, jól megtervezett döntések sorozata, egy családi vállalkozás számára azonban még nagyobb vállalkozás. A legtöbb csarnokberuházás az agrárágazatban tapasztalható, ezért kisebb nagyobb csarnokot építő mezőgazdasági termelők véleményét kérdeztük: miért a Frisomat csarnokot választották?

Ha az alapanyag minősége és gyors kivitelezés mellett a kockázat minimalizálása egyaránt fontos, akkor egy megbízható beszállító jelenléte és szakmai felügyelete elengedhetetlen. Ebből a feltételből kiindulva választottak telephelybővítésként acélcsarnokot a megkérdezett mezőgazdasági vállalkozók az elmúlt három évben. Arra kerestük a választ, hogy miért a belga Frisomat acélcsarnokait választották.

Az agrárágazatban tevékenykedő cégek más-más célokkal terveztek beruházásként acélcsarnokot: A Somogyi Biovölgy Kft. és a Tricciana Zrt. gabonatermeléshez, Bihardancsházán és Dunaföldváron a Jákli János családi gazdasága pedig mezőgazdasági gépek tárolására. A megkérdezettek közül többen már nem az első csarnokot rendelik a belga cég magyar leányvállalatától. És mi is lenne jobb bizonyíték a minőségre és megbízhatóságra, mint a visszatérő megrendelő! Az alábbiakban a cégek szempontjai szerint mutatjuk meg, miért érdemes acélcsarnokot építeni és ehhez a Frisomatot választani.

A dunaföldvári Jákli János családi gazdasága számára készülő első csarnok

Gyors és zökkenőmentes

A mezőgazdasági termelők munkarendjét a szezon szabja meg, éppen ezért egy beruházás alapos tervezést és időzítést igényel – nem lehet csúszásról szó, hiszen a gabona vagy a gyümölcs nem vár. A Frisomat egyik előnye, amit a beruházók többsége is kiemel, hogy a cég szakemberei akár a tervezéstől a megvalósult épület karbantartásáig a teljes folyamatban partnerként működnek közre. A csarnokok tervezésénél a megrendelők számára a legfőbb szempont az elérhető árú minőség, az egyszerűség és a mielőbbi használatba vételt garantáló könnyű szerelhetőség. Az acélszerkezetek teljes egészében előre gyártva érkeznek a helyszínre és kizárólag csavaros kötésekkel szerelik őket össze, helyszíni hegesztés vagy darabolás nélkül. Bármilyen méretről legyen is szó a helyszínre pontosan annyi építőanyag érkezik, amennyi az épület összeállításához szükséges. Ennek köszönhetően a megrendelőnek az építési törmeléket sem kell kerülgetnie, elszállítania.

A leglátványosabb része egy csarnok telepítésének, maga a kivitelezés, az összeszerelés. A megkérdezettek egyöntetű véleménye, hogy a megvalósítás a lehető legkisebb fennakadással járt a gazdaság életében: az építkezésre érkező Frisomat csarnokelemek gyorsan összeálltak egy kész épületté, használatba vétele néhány héten belül megtörtént. A gyors kivitelezés mellett szempontként említették még, hogy egy esetleges karbantartás is egyszerűen megoldható.

Somogyi Biovölgy Kft. második csarnoka

Ár-érték arányban megéri

Egy kisebb vállalkozás életében egy beruházás költsége egyáltalán nem utolsó szempont. A könnyűszerkezetes acélcsarnokok egyik legnagyobb előnye – a megkérdezett beruházók szerint is –, hogy ez a technológia esetenként olcsóbb, mint más építési technikák. A téglával, vasbetonnal és más építőanyagokkal szemben jelentősen olcsóbb egy acélcsarnok telepítése – kivitelezése átlagosan 10%-kal kerül kevesebbe. A tényleges árat azonban sok tényező befolyásolja, éppen ezért érdemes a Frisomat csapatával előre egyeztetni akár az elgondolást is, hogy ne legyenek váratlan költségek. A gyorsabb építés ugyanakkor gyorsabb megtérülést is hozhat, ha az épület előbb használatba vehető.

Zöld megoldások

A Frisomat működési szempontjai között fontos szerepet tölt be az ökológiai lábnyom és a hulladékmennyiség csökkentése, ennek érdekében a cég a gyártás során keletkező villamosenergia-igényét 50%-ban napelemekkel fedezi, az acél profilok előállításához pedig 100%-ig újrahasznosítható acélt használ, méghozzá kiemelkedően anyagtakarékos módon. Mindez úgy lehetséges, hogy a Frisomat csarnokai különösen nagy szakítószilárdságú acélból készülnek, ezért közel egyharmaddal kevesebb acél szükséges ugyanolyan fesztáv lefedéséhez a hagyományos melegen hengerelt szerkezetekkel szemben.

További információkért látogasson el a Frisomat oldalára.

(X)

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés