Gazdálkodás

Szántóföld

Calciprill, talajjavítás és tápanyagutánpótlás egy menetben

Fókuszban a talajjavítás és a tápanyagutánpótlás.

Sorozatunk előző részében (itt olvashatja) röviden bemutattuk a világszinten elismert Omya AG-t.


Forrás: www.omya-agrarium.hu

Cégünk kiemelkedő jelentőséget tulajdonít a magas minőségű talajjavító granulátumok gyártásának, a termékfejlesztésnek illetve a szakmai alapú tanácsadásnak talajjavítás és tápanyagutánpótlás terén. Egri üzemünk jelenleg zajló bővítése 70.000 tonna, kiváló minőségű Calciprill gyártását teszi lehetővé.

A Calciprill-t nem csupán Új-Zélandi gabonatermelők és Kaliforniai szőlőtermelők hanem felelősen gazdálkodó magyar gazdák is eredményesen alkalmazzák.


Forrás: www.omya-agrarium.hu

A 95% kalcium-karbonát tartalmú granulátum, a kalcium-oxiddal ellentétben, nem párologtatja el a vizet a feltáródása során, hanem a Ca aggregátumképző tulajdonságának köszönhetően a talajban tartja. A talaj szerkezetének javítása mellett a Calciprillnek nagy jelentősége van a gyökértömeg fejlődésében valamint a szilárd szerkezet és ezáltal a növények ellenállóképességének a kialakításában.

A termék alapanyagát képező mikronizált kalcium-karbonát biztosítja a gyors pH növelő hatást és ezáltal jelentősen javítja az különböző műtrágyák hasznosulását valamint a baktériumok életkörülményeit. A folyamat hatékonyságát a gyengesavas reaktivitás értéke mutatja. Minél magasabb ez az érték, annál hatékonyabb a termék. A Calciprill alaptrágyaként és fejtrágyaként egyaránt kijuttatható.  A feltáródás egyetlen fázisában sem égeti meg a növényt és a mikronizált  alapanyagnak köszönhetően, minimális csapadék hatására is  könnyedén bejut a talajba.

 


Forrás: www.omya-agrarium.hu

Ammenyiben az Ön talajainak pH-ja 6-os vagy az alatti értéket mutat, akkor az Ön talajainak és növényeinek Calciprillre van szüksége. A termékkel és a felhasználással kapcsolatban ide kattintva kaphat bővebb tájékoztatást.

 

Omya Hungaria Kft.

(X)

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés