Szántóföld

Elérhető a Väderstad új online vetőmagráta-kalkulátora

A Väderstad, a világ egyik vezető talajművelő- és vetőgépgyártó vállalata online vetőmagráta-kalkulátort tett közzé, amelyet bárki használhat. A kalkulátorban a gazdálkodók könnyen kiszámíthatják az adott vetőmagráta alapján a növénykultúra vetéséhez szükséges vetőmagmennyiséget.

Forrás: Väderstad

Az új vetőmagráta-kalkulátor a Vaderstad.com oldalon keresztül érhető el, de mobil eszközökön, például telefonon vagy iPaden is könnyen használható bárhonnan. A kalkulátorban vagy a tényleges vetőmagmennyiséget lehet megcélozni kg/ha-ban (vetőmagmennyiség), vagy a szántóföldön termő növényekhez szükséges vetőmagmennyiségét, növény/m2-ben mérve (növényállomány).

A kalkulátorban kilenc általánosan használt növénykultúra áll rendelkezésre, ahol ezer mag tömegére és csírázási arányra vonatkozó szabványértékek már előre kitöltésre kerültek. Kézzel is beírhatja az összes értéket az adott vetőmagra vonatkozóan, amelyek általában a vetőmag csomagolásán vannak feltüntetve.

Lehetőség van továbbá az olyan tényezők, mint az időjárás, a szántóföldi körülmények és a kártevők által a csírázásra gyakorolt várható veszteségek és hatások értékeinek megadására is. Végül adja meg a terület méretét hektárban.

Ha minden adatot beírt, megkapja a kiszámított vetőmagmennyiséget. A kalkulátorban lehetőség van arra is, hogy a metrikus és az angolszász rendszer között váltson, attól függően, hogy a világ melyik részén gazdálkodik.

– Úgy véljük, hogy új vetőmagráta-kalkulátorunk sok gazdálkodó számára hasznos lesz, mivel segít nekik kiszámítani a szükséges vetőmagmennyiséget. Mivel minden adatot manuálisan is be lehet írni, ez egy nagyszerű eszköz, amely sokféle növénykultúránál és körülmény között segít a gazdáknak – mondja Gunnar Blackert, a Väderstad vetőgépek, termék- és fejlesztési alelnöke.

Az új vetőmagráta-kalkulátor a https://www.vaderstad.com/hu/gyartas/vaderstad-seedeye/seed-rate-calculator/ oldalon keresztül érhető el regisztráció vagy bejelentkezés nélkül.

A vállalatról:

A Väderstad innovatív, nagy hatékonyságú munkagépekkel és technológiával látja el a modern mezőgazdaságot. A mindennapi munkafolyamatok egyszerűbbé tételével javítható a gazdálkodás eredménye, így kíván a vállalat piacvezető szerepet elérni a talajművelés és a vetéstechnológia terén. A jelenleg 40 országban aktív, családi tulajdonban lévő vállalat központja a svédországi Väderstadban található. 2023-ban a vállalatnál 2200 munkavállaló dolgozott, éves árbevétele pedig 610 millió eurót ért el.

További információért kérjük, forduljon hozzánk:

Vilhelm Ektander

Product Marketing Manager
Väderstad
+46 142 820 45
vilhelm.ektander@vaderstad.com

 

 

agrotrend.hu

 

 

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés