Az AKI PÁIR adatai szerint Magyarországon a nyerstej országos termelői átlagára 173,21 forint/kilogramm volt 2024 szeptemberében. A zsírtartalom 0,1 százalékpontos és a fehérjetartalom 0,11 százalékpontos javulása,...
Barnulnak, üregesednek, repedeznek. Ezekkel a problémákkal igen sűrűn találkozhatunk a Nyugat-Európából beszerzett burgonyafajták esetében, ám az idő – és a kutatások is – bebizonyították, hogy a...
A magánerdők földhasználati szabályozását több cikkben mutatjuk be, ezek közül most a tulajdonviszonyokról, a földhasznosítás területi alapegységéről, valamint az erdőgazdálkodói nyilvántartásba vételről lesz szó. Az...
A digitális eszközök már a legelőre alapozott húsmarhatartásban is komoly támogatást nyújtanak az állatok egészségi állapotának és jóllétének vizsgálatában. Ezek az új, főként adatgyűjtésen alapuló módszerek...
Szerző: Andre Negreiros, a Corteva Agriscience közép- és kelet-európai kereskedelmi egységének vezetője Amikor az étkezés megtervezésére kerül a sor, a fejlett világban sokunknak bőséges választási lehetősége...
Az Alföldön fagykörüli minimumhőmérsékletről tudósít az OMSZ. Megindult a fák levélhullása és néhol már az árvácskák is kiültetésre kerültek az ágyásokba. Az idei utolsó nagy munka...
KAP-RD01a-RD01c-RD01d-RD01e-2-24 kódszámú, „Állattartó telepek megújításának támogatása” című pályázati felhívás keretében a rendelkezésre álló kötelezettségvállalási keretösszeg kimerült. A felhívásban meghirdetett 3. és 4. benyújtási szakaszban támogatási kérelem...
Az állattenyésztési élelmiszerláncban tevékenykedő, hasonló gondolkodású uniós partnerekből álló „Európai Állattenyésztés Hangja” elnevezésű csoport újabb kommunikációs anyagában az állattenyésztésből származó károsanyag-kibocsátások csökkentési lehetőségeit tárják fel, kiemelt...
A 2024-es előzetes betakarítási adatok összességében elmaradást mutatnak az előző évhez képest a gabonafélék esetében. Az utóbbi időszak során a gazdák számos nehézséggel szembesültek, hiszen az...
A Soproni borvidék Magyarország egyik legrégibb borvidéke, már a kelták is szőlőt ültettek itt és a Scarbantiát alapító rómaiak is saját borukat itták. Az elhanyagolt...