Véget ért a szüret a Veszprémi Érseki Pincészet két szőlőbirtokán. Kitűnő a szőlőtermés, nagyon jó évjáratra számít Benesch Antal, a Veszprémi Érseki Pincészet főborásza – olvasható...
Méltatlanul mellőzik az egyik legegészségesebb fehérjeforrást a magyarok. A nyúlhús nemcsak kiváló táplálkozás-élettani tulajdonságokkal bír, az íze is remek. A hazai nyúlágazat az elmúlt években...
A változékony időjárás miatt 2023-ban is 570-580 ezer tonna körüli hagymaterméssel számol Németországban az AMI agrárinformációs ügynökség – írta cikkében a FruitVeB. A 2021-es, 664...
Olyan növénykondicionáló készítmények bevezetésén dolgozik az egri Eszterházy Károly Egyetem, amelyek felerősítik a szőlő ellenálló képességeit a jól ismert betegségekkel szemben. De ez csak egy része...
Jövőre módosulnak a HMKÁ 8-ban elszámolható, talajtakarással rendelkező parlagterületek feltételei. Ezért a gazdálkodóknak különös figyelmet kell fordítaniuk a vetésváltási szabályokra. 2023 őszén a gazdálkodók számára kiemelt...
A szezonális ártrendeknek megfelelően megkezdődött a lengyel petrezselyem árának mérséklődése, de még így is 5%-kal magasabb a tavalyinál – írta a FruitVeB. Lengyelországban a gyökérzöldségpiaci...
Három hete a korábbi 43-47 euró/100 kg sávból 38-43 euró/100 kg közé csúszott a vöröshagyma ára, és ezen a szinten stabilizálódott – írta a FruitVeB....
Az október 8-i tárgyidőpontra vonatkozó operatív jelentések adatai alapján a napraforgó vetésterületének 97,7 százalékát már learatták, eddig összesen 661,3 ezer hektárról 2 millió tonna napraforgót...
A KSH adatai szerint a fokhagyma termőterülete és termése csökkenő tendenciát mutat: a termés 5,2–7,9 ezer tonna között alakult az elmúlt öt évben, 2022-ben 815...
Az Európai Bizottság közzétette az EU mezőgazdasági piacaira vonatkozó legfrissebb, 2023.-2024. közötti időszakra vonatkozó rövidtávú előrejelzését. A prognózis az EU 27 tagállamára vonatkozóan mutatja be az...