Szép lassan beköszönt az ősz, az évszakváltással egy időben pedig megszaporodnak kerti teendőink is. A munkálatoknak egyetlen célja van: felkészülni a téli időszakra.
A tudatos tápanyag technológiát alkalmazza a Borbély Családi Pincészet is, amiben nagy segítséget nyújt nekik főpartnerük, a Huminisz.
Lassan véget ér a növényvédelmi szezon, de azért még vannak feladatok, ezekről ír felhívásában Zsigó György növényorvos
A kertészeti termesztésben idén alighanem a csemegeszőlő nyerne egy üzemgazdasági versenyben. Az átlagosnál valamivel kevesebb költség mellett a tavalyinál többet és magasabb áron értékesítettek a termesztők.
A szőlőtulajdonosok réme, az apró, különleges külsejű amerikai szőlőkabóca ismét erőre kapott az idei nyár időjárásának köszönhetően.
A legfrissebb statisztikai adatok szerint, miközben az élelmiszerárak éves szinten átlagosan 7,9 százalékkal nőttek, ezen belül a friss gyümölcsöké 46 százalékkal(!) drágult.
Csaknem három héttel később, mint megszokott.
A szabadgyökerű gyümölcsfaiskolai és szőlőiskolai ültetési anyagok termelési ciklusa ősszel, a növényállományok kitermelésével zárul. Előbbiek esetében október 10-e, míg a szőlőre vonatkozóan október 20-a a kitermelési...
A vártnál kisebb mennyiségben ugyan, de egészséges, jó minőségű szőlő termett a borvidéken.
A héten véget ér a dinnyeszezon Békés megyében. Magyarország dinnyetermésének csaknem felét az itteni gazdák termelik. Az ország nagy részén még szeptember közepéig kapható a gyümölcs.