Mint ismert, tavaly, november 23-án változtak a kis mennyiségű helyi élelmiszerek előállításának szabályai, illetve a kistermelő fogalma is módosult. A tendencia legalább egy évtizede nagyon kedvező:...
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a szőlőiskolát üzemeltetők figyelmét a hivatal honlapján elérhető új nyomtatványra. A Nébih a ‒ többpéldányos, papíralapú űrlap helyett használható ‒...
A Wine Barabas családi pincészet Ördöngösfüzesen készíti különleges aromájú borait. Az édesapa, Barabás Stefan 1990-ben kapta vissza földjeinek egy részét, és azonnal másfél hektár szőlőt telepített...
A kajszin, a szilván, a cseresznyén és a mandulán is erősödik a levéllyukacsosodást okozó gombának, a sztigminának a fertőzése. – írja legújabb növényvédelmi előrejelzésében Zsigó György...
Kedvez a parlagfűnek a mostani enyhe időjárás. A parlagfű leginkább a frissen bolygatott területeket kedveli, de a csapadékos időjárás is kedvez a gyomnövénynek, a tavaszi mezőgazdasági...
Elkezdődött az uborkaszezon Ácson a GreenCoop szövetkezet legújabb, hatodik üvegházában, amely egyben Magyarország legnagyobb és legmodernebb hasonló jellegű épülete is. A 6,5 hektár alapterületen évi 12...
A Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. (KVÜ) megbízásából a Növényvédő és Kártevőirtó Kft. az időjárási viszonyoktól függően május 17. péntek és június 2. közti időszakban végzi a...
Évről évre egyre drágábbak a szezonális gyümölcsök, így lesz ez idén is. Ezeknek az áraknak a csökkentésére találták ki még régebben a szed magad akciókat, melyek...
Bódító illatával és fehér csillagfürt alakú virágjával Nógrádban is számos helyen szüretre csábít a bodzavirág. Felhasználásával rengeteg különleges finomság készíthető, de a növény nem csak ízletes,...
Várhatóan keresleti piacot eredményeznek a lengyel fagykárok A hazai meggytermés 2023-ban 57 ezer tonna volt. Ez az átlag alatti termés alapvetően a tavaszi fagyokkal, a kedvezőtlen...