A szentesi zöldpaprika a magyar agrárium megőrzendő kuriózuma. A régió stratégiai zöldségtermesztő terület, ahol az elmúlt években jelentős fejlesztések teremtették meg a jövedelmezőbb gazdálkodás feltételeit és...
Ukrán gyümölcstermesztők beszámolói szerint hosszú évek óta nem láttak ilyen bőségesen berakódott almafákat, ezért rekordközeli, a 2018-ashoz hasonló termésre számítanak.
Folytatódott az elmúlt években tapasztalható trendek, a fogyasztók egyre inkább a könnyed, gyümölcsös borokat keresik, a pezsgők évről-évre fejlődnek, az az édes tokaji pedig mindig képes...
A következő években kiemelt termék lehet a magyar pezsgő, ebben rejlik a hazai borágazat egyik nagy kiugrási lehetősége - hangsúlyozta az agrárminiszter a III. Pezsgőkonferencián, a...
Az új bortörvény augusztus 1-jén lépett hatályba, az új szabályokra való felkészülést egy, 2022. július 31-ig tartó, egyéves átmeneti időszak segíti - mondta az agrárminiszter csütörtökön...
„Nyár, dinnye, szeletem” – a lédús és mézédes dinnye egészen szeptember végéig elérhető lesz a megszokott, kiváló minőségben. Erre hívja fel a figyelmet az Agrárminisztérium (AM)...
Kiváló minőségű az idei görögdinnyetermés, és még messze a szezon vége. A később termő vidékek akár szeptember közepéig, végéig is el tudják látni magyar áruval a...
Bár lassan vége a nyárnak és nem kell feltétlenül a beach body, de azért így is számítani lehet rá, hogy rengeteg ember fogyókúrázik a nagy karácsonyi...
A szőlő az emberiség egyik legrégibb kultúrnövénye. Termesztésbe vonására, kb. 6-8000 évvel ezelőtt a neolitkorban került sor.