Keresés
Close this search box.

Kertészet

Megkezdődött a körteszezon

Javában tart az őszi körteszezon. Bár a gyümölcs már júliustól elérhető a piacok és az üzletek kínálatában, sokan szeptembert és októbert tartják az igazi „körtés” hónapoknak. Az online Árfigyelő adatai szerint négy áruházláncnál is 600 forint alatt van kilója a gyümölcsnek.

A legolcsóbb, Lucas fajtájú dinnye 578 Ft/kg áron szerezhető be az Auchan áruházaiban, az ár valamennyi Auchan áruházban érvényes az országban.

A Tescónál a GH körte kilogramja 598 forintos áron kapható, ugyanakkor ez nem országosan érvényes ár. Egyes boltjaikban 629 forint is lehet a kilogrammonkénti ár. Azt, hogy pontosan melyik üzletben mennyibe kerül a körte, az online Árfigyelőn lehet ellenőrizni, 129 Tesco-üzlet adatai alapján.

A Lidlben szintén 598 Ft/kg áron lehet körtét vásárolni, ennél az üzletláncnál ez az ár országosan egységes minden üzletben.

Van még egy boltlánc, ahol a legolcsóbbak közé tartozó, 598 Ft/kg áron lehet dinnyét venni. Ez pedog a Pennyi Market, melynek országosan minden boltjában ennyibe kerül a gyümölcs, melyet kosaras kiszerelésben árusítanak.

agrotrend.hu / origo.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés