Kertészet
Megjelent a TOP 100 magyar bor
Folytatódott az elmúlt években tapasztalható trendek, a fogyasztók egyre inkább a könnyed, gyümölcsös borokat keresik, a pezsgők évről-évre fejlődnek, az az édes tokaji pedig mindig képes magas minőséget mutatni – ez szűrhető le a szeptember 3-án megjelent TOP 100 magyar bor magazin listájából.
Segítség a fogyasztóknak, tükör a borászok számára – ez illik leginkább a TOP 100 magyar bor kiadvány listájára, amelyet idén már három, a hazai borpiacot jól lefedő kiskereskedelmi hálózatban a fogyasztók által leginkább preferált, értékben és palackszámban is a legszámottevőbb tételeket kóstolva állított össze a szakértő zsűri – írja a Világgazdaság. Utóbbit a nemzetközi borpiaci trendeket is jól ismerő Fiáth Attila, DipWSET, nemzetközi borakadémikus, egyetemi tanár vezette, és nemzetközi borakadémikusok, valamint a fogyasztókkal napi kapcsolatot tartó sommelier-k voltak a tagjai. A fogyasztók számára nagy segítség lehet a 100-as lista, hiszen az ott szereplő tételek – ellenétben más listákkal – bárki számára elérhetőek a kiskereskedelemben.
A százas lista mellett első kézből kaphatunk információkat az uniós Közös Agrárpolitika új ciklusának borászok számára elérhető támogatásairól, vagy a bormarketingben rejlő lehetőségekről.
Fotó: vg.hu
A kiadvány mellékletében a Tokaji borvidéken zajló fejlesztésekről kaphatunk képet, de megszólal két borászlegenda, Szepsy István és Árvay János, valamint az idei Borászok Borásza, Bodó Judit is, Stumpf István pedig a most induló Tokaj-Hegyalja Egyetemmel kapcsolatos terveket és reményeket mutatja be.
Olvasóink – még ha virtuálisan is – ellátogathatnak boraival a világelitben szereplő, folyamatosan újító Malatinszky Csaba borászatába – akit a világ egyik legtekintélyesebb szakírója, Steven Spurrier egyenesen Monsieur Cabernet Franc-nak szólít –, egyebek mellett olvashatnak a szekszárdi és az egri borturizmusról, vagy a csúcséttermek és borászatok Covid-19 által kikényszerített átalakulásáról.
agrotrend.hu / Világgazdaság