Kertészet

Ökológiai növényvédelmi technológiákról indul videósorozat

Integrált növényvédelem válasza a klímaváltozásra” címmel készült 6 részes videósorozat célja, hogy bemutassa a legaktuálisabb betegségeket, kártevőket a káposzta, paprika gyökérzöldség és csonthéjas kultúrákban, valamint bemutassa a növényvédelmi előrejelzés eszközeit.

 Az INPACT Erasmus+ program keretében elkészült 6 modulos tananyag egy nemzetközi konzorcium által készült, melyek – görög, lengyel, román, cseh és magyar szempontból – a klímaváltozással, elsősorban a felmelegedéssel megjelenő kártevőket, betegségeket és az azokra adott ökológiai válaszokat vizsgálták meg.

Forrás: pexels.com

A jelenleg készülő növényvédő szerek fenntartható használatáról szóló rendelet (SUR) a növényvédőszer hatóanyagok csökkentése kapcsán a különböző kórokozók és kártevők elleni védekezést a biológiai megoldások irányába tereli. Ezért is fontos, hogy a termelők megtanulják, hogyan lehet előre jelezni a problémákat, milyen eszközökkel lehet megfigyelni a kórokozók, kártevők korai megjelenését, milyen betegségekre, kártevőkre kell felkészülni és milyen jó gyakorlatok váltak már be más országokban.

A videók a Kamara Szakmai videói között itt érhetők el. A teljes tananyag a káposztafélék, uborka, paprika, paradicsom, gyökérzöldségek és csonthéjasok aktuális növényvédelmi kártevőiről, betegségeiről és megoldásokról az INPACT program oldalán IDE KATTINTVA olvasható.

agrotrend.hu / NAK

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés