Kertészet

Erősödő forgalom várható a hazai virágkereskedelemben

Két visszafogottabb év után idén ismét erősödő forgalmat vár a hazai virágkereskedelemben a Flora Hungaria Nagybani Virágpiacot üzemeltető Flora Hungaria Kft.

A kereslet a februári Valentin-nap után a március 8-i nőnapon ugrik meg jelentősen – emlékeztetett a cég. A Flora Hungária nem számít az árak emelkedésére, várakozásuk szerint a vásárlók a tavalyi második félévi árakon tudnak virágot venni.

A szigetszentmiklósi nagybani piacot üzemeltető cég felmérései szerint a virágvásárlási kedv töretlen, a magyarok szeretnek virágot ajándékozni. Tavasszal még anyák napja és a ballagások időszaka, az év második felében pedig a Mária, Erzsébet és Katalin névnap, valamint a mindenszentek és a halottak napja ünnepkör, illetve az advent időszaka hoz kiemelkedő forgalmat.

Forrás: pxhere.com

Nőnapkor a legnépszerűbbek a tavaszi szezonhoz kapcsolódó virágok, például a tulipán, a jácint, a nárcisz cserepes és vágott formában is, valamint a friss hazai előállítású dísznövények, mint a primula és a ciklámen.

A vágott virágok mellett keresettek a tartós dísznek számító cserepes növények, és észrevehetően megnőtt a tudatos vásárlók aránya. A tavasszal kapható virágok között hazai termesztésűek és importáltak is megjelennek, de kifejezetten népszerűek a virágos dísznövények és a szezonális hazai előállítású termékek – jelezte a Flora Hungaria.

Felidézték azt is, hogy a koronavírus-járvány alatt és után kifejezetten erős növekedést tapasztaltak a balkonnövények és az egynyári növények forgalmában, egyértelműen látszott, hogy szebb otthonok kialalakítására törekedtek a vásárlók.

A társaság tájékoztatása szerint a nagybani virágpiacon 7-800 cég dolgozik.

agrotrend.hu / MTI

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés