Állattenyésztés

Tenyészkoca állatjóléti támogatás a 2024/2025. támogatási évre

A tenyészkoca állatjóléti támogatása igénybevételének feltételeiről szóló 7/2015. (III. 11.) FM rendelet alapján a tenyészkoca tartása során az igénylők az előírásokon túlmutató állatjóléti kötelezettségvállalás ellentételezésére – az előírtnál nagyobb férőhely; előírtnál jobb mikroklíma paraméter értékek; kártevő- és légyirtás; megnövelt fényerő; továbbá takarmányozáshoz ivóvíz minőségű víz biztosítására – vissza nem térítendő állami támogatást vehetnek igénybe, amennyiben vállalják a támogatott tevékenység öt éven át történő folytatását.

A támogatási kérelem, a hozzá kapcsolódó egyéb kérelmek és a kapcsolódó dokumentumok benyújtásának módja, ideje

A támogatási kérelmet, valamint a kérelemre indult eljárás során minden dokumentumot elektronikusan, a www.mvh.allamkincstar.gov.hu honlapon keresztül, ügyfélkapus azonosítást (bejelentkezést) követően elérhető elektronikus kérelemkitöltő felületen keresztül kell benyújtani.

Forrás: pxhere.com

Támogatási kérelem

Egy igénylő az adott támogatási évben kizárólag egy támogatási kérelmet nyújthat be.

A támogatási kérelem kizárólag elektronikus úton, a www.mvh.allamkincstar.gov.hu honlapon keresztül ügyfélkapus azonosítást (bejelentkezést) követően elérhető elektronikus kérelemkitöltő felületen, a Kincstár által erre a célra kialakított elektronikus űrlapon, a 2024/2025. támogatási évre vonatkozóan

2024. március 16. 09:00:00 és 2024. március 31. 23:59:59 között

az Elektronikus kérelemkezelés → Piaci intézkedések → Nemzeti támogatások → Állatjóléti támogatások → Tenyészkoca állatjóléti támogatás – Támogatási kérelem menüponton keresztül tölthető ki és nyújtható be.

Figyelemmel arra, hogy 2024. március 31-én a Kincstárnál a munka szünetel, így a támogatási kérelmeket legkésőbb 2024. április 2. 23:59:59-ig lehet benyújtani.

A támogatási kérelem benyújtására vonatkozó határidő jogvesztő.

A csatolandó dokumentumokat olvasható minőségben (szkennelve, pl. PDF formátumban) kell csatolni.

A támogatási kérelem módosítása

A támogatási kérelem módosítására – a kialakított elektronikus űrlapon – legkésőbb a támogatási kérelem benyújtási határidő végéig, 2024. április 2. 23:59:59-ig van lehetőség.

A módosításra nem került kialakításra külön elektronikus űrlap, hanem az a már benyújtott támogatási kérelem (elektronikus űrlap) újbóli megnyitásával, az azokban megadott adatok javításával történhet.

agrotrend.hu / allattenyesztok.hu

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook