Állattenyésztés

Gazdálkodás

Szeptember elsejétől igényelhető a tenyészbika tenyésztésbe állításának támogatása

2021. évben kizárólag vissza nem térítendő átmeneti támogatást igényelhet – a húshasznú szarvasmarha- és bivalyágazat termelési hatékonyságának, valamint a szarvasmarha-, és bivalyállomány genetikai színvonalának növelése érdekében – az állattartó (kérelmező) az apaállat támogatási időszakban történő első tenyésztésbe állítása esetén.

Megjelent a Kincstár közleménye a tenyészbika tenyésztésbe állításának átmeneti támogatása iránti kérelem 2021 évi benyújtásáról, számolt be róla honlapján a MÁSZ.

Az átmeneti támogatás összege a támogatási időszakban tenyésztésbe állított apaállatonként

  • húshasznú tenyészbika esetén 750 ezer forint,
  • hústípusú magyartarka tenyészbika esetén 650 ezer forint,
  • magyar szürke tenyészbika esetén 400 ezer forint,
  • bivaly tenyészbika esetén 300 ezer forint

azzal, hogy a támogatás nem haladhatja meg az állattartó és a vele kapcsolt vállalkozásnak minősülő vállalkozás részére rendelkezésre álló szabad átmeneti támogatási keretet.

A támogatási kérelmet, valamint a támogatási kérelemre indult eljárás során – a felügyeleti eljárás kivételével – minden dokumentumot elektronikusan, a www.mvh.allamkincstar.gov.hu honlapon keresztül, ügyfélkapus azonosítást (bejelentkezést) követően elérhető elektronikus kérelemkitöltő felületen keresztül kell benyújtani.

Egy kérelmező egy támogatási időszakban kizárólag egy átmeneti támogatás iránti kérelmet nyújthat be. A támogatási kérelem az ügyfélkapus azonosítást (bejelentkezést) követően elérhető elektronikus kérelemkitöltő felületen, a Kincstár által erre a célra kialakított elektronikus űrlapon

2021. szeptember 1. 00:00:00 és 2021. szeptember 20. 23:59:59 között

az Elektronikus kérelemkezelés → Válságkezelő Program Átmeneti Támogatások → Válságkezelő Program –Tenyészbika átmeneti támogatás menüponton keresztül tölthető ki és nyújtható be. A benyújtásra vonatkozó határidő jogvesztő.

A támogatási kérelemhez csatolni kell a tenyésztőszervezet igazolását arról, hogy a támogatási kérelemben megjelölt ENAR-számú és központi lajstromszámú állategyed a támogatási időszakban apaállatnak minősül, és azt a kérelmező a Rendelet 4. § (1) bekezdés d) pontja szerint tenyésztésbe állította. A közlemény mellékletében ajánlásként szerepel igazolásminta. A támogatási kérelemhez kötelezően csatolandó dokumentumot elektronikusan, olvasható minőségben, szkennelés útján előállított formában (pl. pdf, jpg) kell csatolni az elektronikus űrlaphoz.

A támogatási kérelem módosítására a benyújtását követő naptól két napon belül, de legkésőbb a benyújtási határidő végéig 2021. szeptember 20-án 23:59:59-ig van lehetőség.

További részletek a Kincstár közleményében.

agrotrend.hu / MÁSZ

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook