Állattenyésztés

Megjelent az „Állati genetikai erőforrások ex situ és in vitro megőrzésének, és szakmai támogató tevékenység megvalósításának támogatása” című (KAP- RD24-RD26-1-24 kódszámú) pályázati felhívás

Megjelent az Állati genetikai erőforrások ex situ és in vitro megőrzésének és szakmai támogató tevékenység megvalósításának támogatására kiírt pályázati felhívás. A pályázati keretein belül a védett őshonos és a veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták, valamint a fajtarekonstrukció alatt álló mezőgazdasági állatfajták megőrzéséhez kapcsolódó tevékenységek esetében, három célterületen lehet támogatást igénybe venni.

Forrás:https://pxhere.com/

2024. április 17-én megjelent az „Állati genetikai erőforrások ex situ és in vitro megőrzésének és szakmai támogató tevékenység megvalósításának támogatása” című, KAP- RD24-RD26-1-24 kódszámú pályázati felhívás.

A pályázati felhívás keretében a védett őshonos és a veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták, valamint a fajtarekonstrukció alatt álló mezőgazdasági állatfajták megőrzéséhez kapcsolódó tevékenységek esetében az alábbi három célterületen lehet támogatást igénybe venni:

  1. célterület: Ex situ génmegőrzés,
  2. célterület: Szakmai támogató tevékenység,
  3. célterület: In vitro génmegőrzési tevékenység.

„A felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló teljes tervezett keretösszeg 3,2 milliárd Ft.”

A felhívás 1. és 2. célterületének keretében összesen igénybe vehető keretösszeg: 1,6 Mrd Ft. A felhívás 3. célterületének keretében igénybe vehető keretösszeg pedig: 1,6 Mrd Ft.

„A vissza nem térítendő támogatásra vonatkozó támogatási kérelmeket a génmegőrzéssel foglalkozó természetes és jogi személyek vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetek nyújthatnak be.”

A támogatási kérelmek benyújtására 2024. június 3-tól 2024. július 3-ig lesz lehetőség!

A támogatási kérelmeket kizárólag elektronikus úton, ügyfélkapus azonosítást követően az egységes kérelem benyújtására szolgáló elektronikus felületen keresztül lehet majd benyújtani.

A fent megjelölt három célterülethez kapcsolódóműveletek végrehajtására rendelkezésre álló időtartam 5 év, amely 2024. május 1-től 2029. április 30-áig terjedő időszak.

agrotrend.hu/https://www.allattenyesztok.hu/

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés