Állattenyésztés

Az állattenyésztés nélkülözhetetlen tevékenység

Az állattenyésztési élelmiszerláncban tevékenykedő, hasonló gondolkodású uniós partnerekből álló „Európai Állattenyésztés Hangja” elnevezésű csoport újabb videóinterjút tett közzé, melyben Roberto Berutti olasz szakértő az állattenyésztés jelentőségére, az ágazat nélkülözhetetlenségére vonatkozó véleményét fejtette ki.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a mezőgazdasági termelés és az élelmiszer-előállítás területén kiemelt feladatának tekinti a tagjai, a közvélemény és a döntéshozók minél szélesebb körű, hiteles forrásból származó információkon alapuló tájékoztatását, valamint az állattenyésztési ágazatban tevékenykedő gazdálkodók megbecsülésének helyreállítását. Szervezetünk ezért folyamatosan jelenteti meg az állattenyésztési élelmiszerláncban tevékenykedő, hasonló gondolkodású uniós partnerekből álló „European Livestock Voice”, azaz az „Európai Állattenyésztés Hangja” elnevezésű csoport által, nemzetközi szakértőkkel készített gondolatébresztő interjúinak magyar nyelvű fordításait.

Hiszünk abban, hogy az elmúlt időszakban egyre erősödő, számos esetben egyoldalú szemléletet tükröző „zöld” szervezetek általi támadásokkal szemben az egyik leghatékonyabb eszköz a megfelelő és valós tényeken alapuló kommunikáció.

Forrás: pxhere.com

A tavalyi évben „Tények/Tévhitek – Állattenyésztés” címmel elindított videó aloldalon most megjelent, Roberto Berutti-val, Janusz Wojciechowski mezőgazdasági biztos kabinetjének a tagjával az állattenyésztés jelentőségéről,  a biológiai sokféleség, a tájak jellegzetességeinek megőrzésében, valamint a vidék életben tartásában, elnéptelenedésének megelőzésében betöltött szerepéről készített interjúban az alábbi témakörök kerülnek érintésre:

Milyen jövő vár az európai állattenyésztésre?

Az állattenyésztés milyen szerepet tölt be a mezőgazdaságban és a biológiai sokféleség megőrzésében?

Milyen hatással lehet az állattenyésztési ágazat zsugorodása a vidéki térségekre, valamint a tájképi sajátosságok megőrzésére?

Miért fontos, hogy a haszonállatok és az állati eredetű termékek behozatala során megköveteljük az Európai Unióban alkalmazott állattenyésztési, – jóléti és nyomonkövetési standardoknak való megfelelőséget?

Roberto Berutti-val készült videóinterjút itt érhetik el.

Javasoljuk, hogy folyamatosan kövesse figyelemmel a „Tények/Tévhitek – Állattenyésztés” címmel kialakított videó alkategóriába felkerülő tartalmainkat, ahol heti rendszerességgel újabb, nemzetközileg elismert szakértőkkel készült videóinterjúk jelennek meg az állattenyésztés, az állattartást és az állatitermék-előállítás témaköreiben.

Bízunk abban, hogy a folyamatosan bővülő tartalmú felületünk szélesíti az állattenyésztéshez, állatitermék-előállításhoz kapcsolódó ismereteket, sokrétűbb perspektívát nyújt a társadalom egésze számára és ezáltal hozzájárul az ágazat minél szélesebb körű elfogadottságának megteremtéséhez.

agrotrend.hu / NAK

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés