Partnereink eseményei

„A TALAJ ÉLETE” talajszelvény bemutató, avagy hol teremnek a legjobb és győztes borok!

Közismert dolog, hogy a termésbiztonság a talajnál kezdődik, akárcsak a termésminőség. Ha többet tudunk a talajról, jobb döntéseket hozhatunk arról, hogy mit tegyünk a talajjal és mit ne, annak érdekében, hogy eredményesebb legyen a gazdálkodás.

„A TALAJ ÉLETE – amit egy szelvény el tud mondani magáról” ezzel a címmel rendezi a Magyar Talajtani Társaság az országos figyelemfelkeltő kampánynapot március 20-án, szerdán, az ország több tucat helyszínén.

Minden helyszínen talajszelvény feltárás során mondják el az ország legjobb talajtanos szakértői, hogy mit látnak az egyes rétegekben és mit érdemes tenni a talajjal a jövedelmező termesztés érdekében.

Mi a soltvadkeri helyszínt szeretnénk a figyelmébe ajánlani és tisztelettel meghívni oda. Kattintson ide a facebook esemény jelöléséhez!

Soltvadkerten a Gazdabolti dűlőben lévő helyszín azért érdekes, mert egy jellegzetes kunsági homoktalaj a mikrobiológiai támogatás hatására az évszázados aszály évében, 2022-ben, a környéken kiemelkedő szőlőtermést adott. A termésmennyiség mellett a borszőlő minősége is kiváló volt, ami azt eredményezte, hogy itt termett a 2023. évi Országos Borverseny legjobb fehérborának alapanyaga. A múlt nyáron már tartottunk itt egy talajszelvény feltárást, amit a Talajtani Társaság olyan érdekesnek tartott, hogy a mostani kampánynapon kiemelt programhelyszín lett. Jó szívvel javasoljuk a megye és a tágabb környék minden termelőjének, hogy jöjjön el, nézze meg az eseményt, hallgassa meg a szakértőket, hiszen bizonyosan értékes és hasznos új szakismerettel fog gazdagodni. Ezt már az idén többlettermésre és többletnyereségre tudja majd váltani, ami szerintünk elkél mindenkinél. Ráadásul nem csak a talajt nézzük meg, de szeretettel várjuk egy baráti kóstolásra is, hiszen ha az ország 42. borversenyének a zsűrije vakkóstolással az ország legjobb fehérborának választotta a Frittmann borászat 2022. évi Generosa borát, ami itt termett, akkor legalább egy korty erejéig ízleljük meg ezt is közösen.

A soltvadkerti Gazdadombi dűlő nagyon egyszerűen megközelíthető. Kecskemét, Jakabszállás felől érkezve, a várostábla után a bal kéz felől lévő gazdabolt előtt forduljunk balra és a jól járható földúton jöjjünk kb. 250 métert. A városközpont felől érkezve a gazdaboltnál értelem szerűen jobbra, de az alábbi kép bizonyosan segít. További információk a talaj.hu internetoldalon, illetve telefonon minden nap 13 óra után a 20 415 0622 telefonszámon.

agrotrend.hu / AGRO.bio

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés