Sokan kezdtek bele tejfeldolgozó vállalkozásba az utóbbi években, közülük is a legtöbben a sajtkészítésben látnak fantáziát. Ebben a kategóriában főként a kisüzemi, illetve kézműves termékek előállítása...
Az általános sajtfogyasztást ösztönző, edukatív kampány kidolgozását megelőzően – a téma átfogó megismerése érdekében – a Terméktanács megbízásából az Inspira Research Kft. végzett piackutatást 2024 nyarán....
Az állatjólétet szem előtt tartva, növényi molekuláris gazdálkodással (PMF) állítja majd elő a sajtkészítéshez szükséges kazeinfehérjéket a NewMoo Ltd. nevű élelmiszer-technológiai start-up.Tudósaik ugyanis olyan fehérjéket mutattak...
Az idén harmadik alkalommal indítja el a sajtbíra képzést a Magyar Sajtkészítők Egyesülete a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács támogatásával. Az elmúlt...
Az idén harmadik alkalommal indítja el a sajtbíra képzést a Magyar Sajtkészítők Egyesülete a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács támogatásával. Az elmúlt...
2024. tavaszán immáron 3. alkalommal indít sajtbíra képzést a Magyar Sajtkészítők Egyesülete. A képzés elsősorban a sajt világában jártas, vagy azt megismerni kívánó, sajtversenyeken bírálni vágyóknak ajánlott....
Az AKI PÁIR adatai szerint Magyarországon a nyerstej országos termelői átlagára 156,73 forint/kilogramm volt 2023 októberében – adta közre az Agrárközgazdasági Intézet (AKI). A fehérjetartalom...
A METRO Kereskedelmi Kft. visszahívta a Morbier A.O.P elnevezésű sajtot, mert abban Escherichia coli baktérium lehet – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken az MTI-vel....
Több mint 100 évvel az első magyar sajtverseny után, a Magyar Sajtkészítők Egyesülete 2013-ban rendezte meg először a Magyar Sajtmustrát. Etyek 2023. szeptember végén már a...
Az Európai Bizottság újabb magyar sajt elnevezését jegyezte be, ezzel 86-ra emelkedett az uniós oltalom alatt álló magyar földrajzi árujelzők száma, így már 33 élelmiszer, 38...