Régi hagyománya van Kecskeméten a zöldségkutató intézetben a paradicsom értékesítésének. Magyarországon a paradicsom és a paradicsom nemesítés szorosan összeforrott az intézménnyel, hiszen már az 1800-as évek...
A paradicsomot a gasztronómia egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb alapanyagaként tartják számon. A nyári hónapokban bőségesen termő, lédús paradicsom nemcsak a konyhák egyik kedvenc alapanyaga, hanem kiválóan...
A háború és a korábbi aszályos időszak miatt a szokásosnál kevesebb áru van a piacokon, de augusztus elején már bővülni kezdett a kínálat. Az EastFruit elemzői...
Szinte csak hajtatott termesztés folyik a németeknél, Hollandia, Spanyolország és Marokkó a legfőbb beszállítók. A Szövetségi Mezőgazdasági Információs Központ (BZL) előzetes adatai szerint a paradicsom továbbra...
A kereslet hirtelen megugrását a kínálat nem tudta követni, így évtizedes csúcsra jutott a paradicsom ára. Lengyelországban a megszokott szezonális trendeknek megfelelően a belföldi üvegházakból származó...
Sok termesztési, növényegészségügyi és technikai probléma jellemezte az idényt. Az idei évben feltűnően korán ért véget a paradicsom szezonja Agadir körzetében – ennek hátterében technikai és...
A legnagyobb mennyiségben paradicsom, paprika és zöldbab érkezett az észak-afrikai országból. A FEPEX adatai szerint 2025 első negyedévében Spanyolország 188 ezer tonna friss gyümölcsöt és zöldséget...
A belföldi termelés felfutása és a visszafogott kereslet miatt gyorsan csökken az átlagár. Az EastFruit elemzői szerint a belföldi termelés felfutása és a visszafogott kereslet miatt...
A korábbi évekhez hasonlóan idén is nagy munkába fogott az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi) csapata, hogy májusban bio paradicsompalánták kerülhessenek a vásárlókhoz. A Föld napján egy...
Ám a volumen egyelőre csekély, az ukrán piacot továbbra is az import török paradicsom uralja. Az EastFruit elemzői szerint április közepén megjelentek az ukrán piacokon a...