Aki egyszer már főzött igazi makói dughagymából, az utána mindig ezt keresi és csak ezt választaná. Ez azonban nem olyan egyszerű dolog, mert nem érhető el...
A nyári időszak ellenére a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara több éve szervez sikeres ismeretterjesztő előadásokat, amelyekre a vártnál is többen jelentkeznek. A bogyósokon már túl vannak szervezők...
Valamennyi szezonális gyümölcsünk közül az egyik legszorosabb kapcsolat a kajszibarackkal alakult ki az évszázadok során fogyasztónak, termelőnek és felvásárlónak egyaránt. Ennek magyarázata abban keresendő, mert sokoldalúan...
Egyre több helyen foglalkoznak a profi termelők olyan szőlőfajtákkal, amelyek a különböző gombabetegségekre – lisztharmat, peronoszpóra – rezisztensek és jóval kisebb növényvédőszer terheléssel is megoldható a...
Hosszú évek után az idei év az első, amikor a repcetermesztők elégedettek lehetnek a betakarított termés mennyiségével és minőségével. Ez arra ösztönötheti őket, hogy ismét növekedjen...
Az ürömlevelű parlagfű (Ambrosia artemisiifolia) talán az egyik legismertebb gyomnövényünk. A legtöbb növényi kultúrában jelentős kárt okozhat, de a humán egészségre is negatív hatást gyakorol. A...
Javában tart az aratás hazánkban, a földeken megfeszített munkával takarítják be a nyári gabonákat. Az őszi árpa betakarítása már gyakorlatilag befejeződött, az őszi búzának pedig több...
A cukorfokot növelő napsugarak perzselhetnek is. A tünetek felismerése sem egyszerű, mert hasonlítanak a hiánybetegségeknél jelentkező elváltozásokra. Amennyiben a napos oldalon látjuk, a durva körvonalú, a...
Még egy hónap és kezdődhet a mák betakarítása. Aki már kitapasztalta és kiismerte, az nem véletlenül tartja munkaigényesnek, ezért sokan nevezik szerencsenövénynek is. Pedig a mák...
Bár az őshazája Magyarország, sőt több település – köztük Somogyvámos, vagy maga Somogy megye is – a nevét ennek köszönheti, de valójában egy méltatlanul elfeledett gyümölcsről...