A paradicsomot a gasztronómia egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb alapanyagaként tartják számon. A nyári hónapokban bőségesen termő, lédús paradicsom nemcsak a konyhák egyik kedvenc alapanyaga, hanem kiválóan...
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül programja új, a fenntartható étkezést és a pazarlásmentes konyhát középpontba helyező kiadványt tett közzé. A Menütervezés maradék nélkül című...
A forralt boroktól kezdve a vadmadáreledelekig számos élelmiszerárust ellenőrzött a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a karácsony előtti időszakban. Az élelmiszerbiztonság és a fogyasztók védelme 2024 téli ünnepi...
Megszűnik a tűzgyújtási tilalom Borsod Abaúj-Zemplén, Heves és Pest vármegyékben – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szombaton az MTI-vel. A közlés szerint az elmúlt 24...
Nem tartalmazhatnak sem egyszerű anyago(ka)t, sem az uniós engedélyezett növényvédőszer hatóanyag adatbázisban „approved”, valamint „not approved”-ként jelölt összetevőket a növényvédőszernek nem minősülő készítmények. A Nébih emiatt...
Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA), az Európai Bizottság (EB) és partnereik az Európai Unió (EU) tagállamaiban elindítják a #PlantHealth4Life kampányt. A kampány célja, hogy a növényegészségügyre,...