Beszéljünk nyíltan a fitoplazmáról! – Szakmai rendezvény meghívó Szeretettel vár minden kedves érdeklődőt a MATE Szőlészeti és Borászati Intézete: 2025. november 27-én 10:00 órakor a MATE...
Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem és a Hungexpo Zrt. Az együttműködés értelmében 2026-ban a MATE az AGROmashEXPO, mint az agrárszakma legnagyobb találkozójának...
A hazai növényvédelmi szakma egyik jelentős eseménye, a Keszthelyi Növényvédelmi Fórum, 2026. január 14–16. között immár 35. alkalommal várja a résztvevőket Keszthelyen. A rendezvény hagyományosan a...
Országosan megfigyelhető tendencia, hogy csökken a magyar őzállomány. Ez természetesen területenként eltérő lehet, de Somogyban is érezteti hatását. A terítékadatok alapján az elmúlt években csökkent itt...
A termelés újjászervezésére van szükség a hazai kajsziültetvényeken: új termőterületeket kell kiválasztani és fagytűrő gyümölcsösöket kell ültetni – mondta az InfoRádióban Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem...
A növényvédelmi szakemberek együttműködése és az integrált növényvédelmi módszerek együttes alkalmazása biztosítja a növényvédőszerek maradványaitól mentes, egészséges élelmiszerek előállítását – mondta Nagy István agrárminiszter kedden, a...
Az élelmiszerbiztonság és -minőség nem csupán az agrárium, hanem a gazdaság és a társadalmi jólét szempontjából is kiemelt jelentőségű – hangsúlyozta Tállai András, az Agrárminisztérium (AM)...
A tej- és a hústermelés hatékonyságának javítása érdekében új szemléletű szarvasmarhatenyésztési technológiát dolgoztak ki a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Kaposvári Campusán – közölte az...
Fenntartható, környezettudatos sertéstenyésztés fejlesztésére 611 millió forint támogatást kapott a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból a Vitafort Első Takarmánygyártó és Forgalmazó Zrt., valamint a Magyar...
Fókuszban a vetőmag-gazdálkodás: szakirányú továbbképzés a jövő szakemberei számára A modern mezőgazdaság egyik legfontosabb pillére a vetőmaggazdálkodás, amely nem csupán a termény minőségét, hanem a fenntarthatóságot...